Élő Nemzetközi foci

Gulácsi Péter nem kapott gólt a BL-ben, az Atalanta kitömte a Valenciát

Gulácsi Péter kapott gól nélkül hozta le az RB Leipzig történetének első egyenes szakaszos mérkőzését a Bajnokok Ligájában, az Atalanta pedig alaposan elverte a Valenciát szerdán.

A BL-nyolcaddöntőbe először bejutó lipcseiek komolyan bekezdtek, az első másfél percben három óriási helyzetnél is csak Hugo Lloris védései tartották életben a Tottenhamet. Az iram nem ült le, a Leipzig diktált a meccsen, de gólt csak az 58. percben tudott lőni a német együttes, miután Ben Davies letarolta Konrad Laimert és tizenegyest kapott: Timo Werner értékesítette gond nélkül.

Ezután megélénkült a Spurs, Gulácsinak több komoly védést is be kellett mutatnia, de a Leipzig nagyon magabiztos játékkal, okosan őrizve az eredményt 1-0-ra nyert.

Eközben a nap másik mérkőzésén az Atalanta szórta a gyönyörű gólokat, Hans Hateboer már a 16. percben bepofozott egy beadást, majd a Valencia két kimaradt helyzete következett. Még a félidő előtt vágott egy bombagólt Josip Ilicic, majd térfélcsere után Remo Freuler is, kisvártatva pedig Hateboer a kapuig menetelve lőtt gólt, ekkor már 4-0-ra mentek az olaszok.

Ilicic gólja:

Freuler tekerése:

A spanyol csapat becsületgólja sem volt csúnya Gyenisz Cserisev az ellenféltől szerzett labdát lőtte a bal alsó sarokba, de a 4-1-es vereség tetemes hátrány a Valenciának a visszavágóra.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

Tottenham Hotspur–RB Leipzig 0-1 (0-0)
Gólszerző: Werner (58.)

Atalanta–Valencia 4-1 (2-0)
Gólszerző: Hateboer (16., 63), Ilicic (42.), Freuler (57.) ill. Cserisev (66.)

Kiemelt kép: TF-Images/Getty Images

Megnyerte története első BL-nyolcaddöntőjét a Leipzig

Gulácsi Péter kapott gól nélkül hozta le az RB Leipzig első mérkőzését a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, az Atalanta pedig alaposan elverte a Valenciát szerdán.

A BL-nyolcaddöntőbe először bejutó lipcseiek komolyan bekezdtek, az első másfél percben három óriási helyzetnél is csak Hugo Lloris védései tartották életben a Tottenhamet. Az iram nem ült le, a Leipzig diktált a meccsen, de gólt csak az 58. percben tudott lőni a német együttes, miután Ben Davies letarolta Laimert és tizenegyest kapott: Timo Werner értékesítette gond nélkül.

Ezután megélénkült a Spurs, Gulácsinak több komoly védést is be kellett mutatnia, de a Leipzig nagyon magabiztos játékkal, okosan őrizve az eredményt 1-0-ra nyert.

Eközben a nap másik mérkőzésén az Atalanta szórta a gyönyörű gólokat, Hans Hateboer már a 16. percben bepofozott egy beadást, majd a Valencia két kimaradt helyzete következett. Még a félidő előtt vágott egy bombagólt Ilicic, majd térfélcsere után Freuler is, kisvártatva pedig Hateboer a kapuig menetelve lőtt gólt, ekkor már 4-0-ra mentek az olaszok. A spanyol csapat becsületgólja sem volt csúnya Gyenisz Cserisev az ellenféltől szerzett labdát lőtte a bal alsó sarokba, de a 4-1-es vereség tetemes hátrány a Valenciának a visszavágóra.

Mourának nem jön össze semmi

Erőlködik derekasan a Tottenham, de nem jön össze semmi. Lucas Moura is hajt, legutóbb egy jó beadásba tudta beletenni a fejét, de csak épphogy.

Ma nem lehet túljárni Gulácsi eszén

A második félidő legjobb Spurs-játékosa, Lo celso próbálta bevenni a Leipzig kapuját szabadrúgásból, de a bivalyerős kísérletet Gulácsi Péter a kapufára tolta.

Az Atalanta közben teljesen kivégzi a Valenciát

Míg Londonban minden a tizenegyesről szólt, Freuler a tizenhatos előteréből tekert fantasztikus gólt a bal fölső sarokba, majd Hateboer szerzett újabb gólt, miután egyszerűen begyalogolt az ellenfél kapujáig. Már 4-0 az olaszoknak, óriási bajban van a Valencia.

Óriási támadás végén védett Lloris

Villámgyors ellentámadást vezetett a lipcsei együttes, a középpályán Nkunku átcipelte a labdát, majd kiválóan indította Angelinót. A felfutó védő középre is tekert, de a legnagyobb húzás Werneré volt, aki átlépte a labdát, így százszázalékos ziccerbe került Schick, ám Hugo lloris védeni tudott.

Werner bevágta

Miután picit ápolni kellett Laimert, Timo Werner állt a labda mögé, három lépésről a jobb alsó sarokba lőtt, hugo Lloris érezte az irányt, de nem tudott már védeni.

Tizenegyes!

Laimer előbb ért a labdához, Davies felrúgta, jogos a büntető.

Itt az újabb Gulácsi-bravúr

Aurier tekert jobb szélről a kapu előterébe, Lucas Moura talán bele is tudott piszkálni, de takarásból jött a labda, ezért nagyot vetődve tudott csak hárítani a magyar kapus.

Máris megakadt a mérkőzés

A lipcsei szurkolók pénztárszalagokat dobáltak a pályára és kifeszítettek egy feliratot, amely a Bajnokok Ligája mérkőzéseinek jegyárát sokallta. Miközben a Tottenham játékosai a szalagokat gyűjtötték, a hazai csapat szurkolói tapssal jutalmazták az akciót. Egy perc után már folytatódott is a játék.

Mintha a Leipzig játszana hazai pályán

Nem elírás, 63%-ban a németeknél van a labda, brutális nyomást gyakorolnak a Spursre. Tizenegy próbálkozásból viszont csak három talált kaput, ezen illene javítania a Leipzignek térfélcsere után. Gulácsinak egyszer kellett védenie, de ezt leszámítva két pontatlan lövéssel került szembe.

Félidő mindkét pályán

Gulácsi Péternek egy, Hugo Llorisnak három bravúrt kellett bemutatnia, hogy ne essen gól az első 45 percben, ezt meg is tették. A másik pályán az Atalanta vezető-góljára kétszer is kis híján jött valenciai válasz, végül mégis az olaszok növelték az előnyüket.

Sánchez parádésan mentett

Némileg gyanús körülmények között tartotta meg a labdát az RB Leipzig, de villámgyorsan kiugratták a leshatáron Wernert a németek. A támadó nem cipelte sokáig a labdát, a túloldalon érkező társnak keresztezett volna, de jött Sánchez és óriási sprint után becsúszva szögletre mentett.

Lloris ezt is megfogta

Laimer estében tudta eljuttatni a labdát Timo Wernerhez, aki balról, nagy erővel lőtt kapura hat méterről, de nem helyezte eléggé, így Hugo Lloris védeni tudott. Ez volt a lipcseiek 11. lövése a meccsen!

Kapufa!

Itt lehetett volna a Valencia válasza, Wass szabadrúgása után az ötös jobb sarkáról jobbal a rövid oldali kapufát találja telibe Ferran Torres.

Olvasói sztorik