Nemzetközi foci

Klinsmann távozásával eurómilliókat veszít a Hertha

Jürgen Klinsmann váratlan távozása nem csupán sportszakmai, de anyagi szempontból is bizonytalan helyzetet teremtett a Hertha BSC számára.

Dárdai távozása óta atomjaira hullik a Hertha
A Hertha Berlin új befektetője megváltónak jött, de a klub vesztét is okozhatta pusztán azzal, hogy Jürgen Klinsmannt behozta az egyesület vérkeringésébe.

A Bild információja szerint nagyon komoly szponzor érkezett volna a berliniekhez: az elektromos autókat gyártó amerikai társaság, a Tesla (amely az új berlin-brandenburgi nemzetközi repülőtér közelében építi fel első európai üzemét) szezononként akár 20 millió eurót is adott volna.

A berlini klub legnagyobb részvényese, Lars Windhorst megerősítette, hogy a kialakult helyzetben a tárgyalások valószínűleg nem folytatódnak.

A Klinsmann név továbbra is nagy vonzerőt gyakorol nemzetközi szinten

– mondta Windhorst, aki a Bild adatai szerint más amerikai vállalatokat, például az Amazont és a Facebookot is meg akarta győzni, hogy működjenek együtt a klubbal.

Az Egyesült Államokban élő, korábban ott szövetségi kapitányként dolgozó Klinsmann távozásával azonban ezek a tervek szinte lehetetlennek váltak.

A klub főszponzora 2021-ig a TEDi diszkont áruházlánc, amely évente 7,5 millió eurót adott azért, hogy neve a mezen szerepelhessen.

Kiemelt fotó: Max Ellerbrake / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance

Olvasói sztorik