Nemzetközi foci

Dárdait lassan tényleg visszasírják a Herthánál

Jürgen Klinsmann a Facebookon jelentette be, hogy lemond a Hertha BSC edzői posztjáról, és a továbbiakban csak igazgatósági tagként szolgálja a berlini klubot.

A világ- és Európa-bajnok csatár novemberben vette át a csapatot, amely az irányításával kilenc Bundesliga-meccsen mindössze három győzelmet aratott, és 2-0-s vezetése ellenére elbukta a Schalke elleni kupanyolcaddöntőt is.

A Hertha jelenleg a 14. helyen áll a német bajnokságban, és a helyzete nem megnyugtató, mert csak hat pont az előnye az osztályozós helyen álló Fortuna Düsseldorf előtt. Kérdés, a vezetőség megpróbálja-e visszacsábítani a tavaly nyáron leköszönő Dárdai Pált, hogy beugróként gatyába rázza a csapatot, amely idén már két edzőt is elfogyasztott, hiszen Klinsmann előtt Ante Covic ült a kispadon.

A csapat gyenge szereplése különösen annak fényében feltűnő, hogy a Hertha 76 millió eurót költött a téli átigazolási időszakban –ez majdnem a duplája annak, amit Dárdai négy éve alatt fizetett a csapat új játékosért.

Michael Preetz klubigazgató meglepetten nyilatkozott Klinsmann bejelentése után, és azt mondta, egyelőre az eddigi másodedző, Alexander Nouri veszi át a csapatot.

Kiemelt kép: Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik