Nemzetközi foci sport

Hatvanöt év után esett ki egy napon a Barcelona és a Real Madrid

Csütörtök este rendhagyó eredményeket hozott a Spanyol Kupa negyeddöntője, a négy párharcból egyaránt az esélytelenebbnek gondolt egyesület jutott elődöntőbe. Az eredmények közül a Real Madridot legyőző Real Sociedad sikere nem is lett volna nagyon meglepő, de a 4-3-as győzelem egyben azt is jelenti, hogy Zinédine Zidane edzői pályafutása során először kapott négy gólt a csapatával.

Nem kárörvendhetnek viszont az FC Barcelona hívei, az ősi rivális is kipottyant a kupából, őket az Athletic Bilbao egy 93. percben fejelt góllal búcsúztatta. Már önmagában az is ritkaság, hogy ne legyen legjobb négy között a Barca, Real Madrid, Atlético Madrid trióból senki, ilyenre 2003 óta nem volt példa.

Ahhoz, hogy olyan fordulót találjunk a Király Kupában, amelyben a Real Madrid és a Barcelona egyszerre esett ki, egészen 1955 májusáig kell visszamennünk: akkor előbbit a Sevilla, utóbbit az Athletic Bilbao intézte el.

Az elődöntő sorsolását pénteken rendezik, az Athletic Bilbao és a Real Sociedad mellett a Granada és a másodosztályú Mirandés szerepel majd a legjobb négy között.

Eredmények – Spanyol Kupa, negyeddöntő

Athletic Bilbao–Barcelona 1–0 (0–0)
Mirandés (II.)–Villarreal 4–2 (1–1)
Granada–Valencia 2–1 (1–1)
Real Madrid–Real Sociedad 3–4 (0–1)

Kiemelt kép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!