Nemzetközi foci

Hatvanöt év után esett ki egy napon a Barcelona és a Real Madrid

Csütörtök este rendhagyó eredményeket hozott a Spanyol Kupa negyeddöntője, a négy párharcból egyaránt az esélytelenebbnek gondolt egyesület jutott elődöntőbe. Az eredmények közül a Real Madridot legyőző Real Sociedad sikere nem is lett volna nagyon meglepő, de a 4-3-as győzelem egyben azt is jelenti, hogy Zinédine Zidane edzői pályafutása során először kapott négy gólt a csapatával.

Nem kárörvendhetnek viszont az FC Barcelona hívei, az ősi rivális is kipottyant a kupából, őket az Athletic Bilbao egy 93. percben fejelt góllal búcsúztatta. Már önmagában az is ritkaság, hogy ne legyen legjobb négy között a Barca, Real Madrid, Atlético Madrid trióból senki, ilyenre 2003 óta nem volt példa.

Ahhoz, hogy olyan fordulót találjunk a Király Kupában, amelyben a Real Madrid és a Barcelona egyszerre esett ki, egészen 1955 májusáig kell visszamennünk: akkor előbbit a Sevilla, utóbbit az Athletic Bilbao intézte el.

Az elődöntő sorsolását pénteken rendezik, az Athletic Bilbao és a Real Sociedad mellett a Granada és a másodosztályú Mirandés szerepel majd a legjobb négy között.

Eredmények – Spanyol Kupa, negyeddöntő

Athletic Bilbao–Barcelona 1–0 (0–0)
Mirandés (II.)–Villarreal 4–2 (1–1)
Granada–Valencia 2–1 (1–1)
Real Madrid–Real Sociedad 3–4 (0–1)

Kiemelt kép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik