Nemzetközi foci sport

Sokkoló Kroos-bejelentés: Már nem tart sokáig a karrierem

Váratlan tervek a Real középpályásától.

A Sportschau Clubnak adott interjúban a Real Madrid középpályása, Toni Kroos bevallotta, nem tartja valószínűnek, hogy a harmincas éveinek végéig tartson a karrierje. A világbajnok futballistának 2023 nyaráig szól a szerződése a spanyol fővárosban, elmondása szerint azután bármilyen döntést meghozhat jövőjével kapcsolatban.

Még mindig van három és fél évem a szerződésem lejártáig. Akkor már harminchárom éves leszek. Abban a korban már jobban megfontolom, hogy hol és meddig szeretném elkötelezni magamat. Ezt követően már nem fog sokáig tartani a pályafutásom

– nyilatkozta a Real sztárja.

Barca-meccs a botrány árnyékában
Pályán a Real Madrid is.

Kroos 2014-ben igazolt a Bayern Münchentől a Real Madridba, ahol egy spanyol bajnoki cím mellett három BL-győzelmet könyvelhetett el. A technikás irányítót mindig is ösztönözték a sikerek, éppen ezért a fiatalításra törekvő német válogatottban is megállja a helyét. A német kulcsember az interjúban Thomas Müller és Mats Hummels válogatottbeli háttérbe szorulására is kitért.

A szövetségi kapitány felelősségteljesen hozza meg a döntéseit. Új irányt jelölt ki. Viszont nem azért nem válogatott be néhány játékost, mert rosszak vagy idősebbek lettek volna

– állította Kroos.

A 30 éves futballista pályafutása ugyan a végéhez közeledik, de Joachim Löw irányítása alatt a nemzeti csapattal még van egy célja: megnyerni a 2020-as Európa-bajnokságot.

Kiemelt kép: OSCAR DEL POZO / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!