Nemzetközi foci

Sokkoló Kroos-bejelentés: Már nem tart sokáig a karrierem

Váratlan tervek a Real középpályásától.

A Sportschau Clubnak adott interjúban a Real Madrid középpályása, Toni Kroos bevallotta, nem tartja valószínűnek, hogy a harmincas éveinek végéig tartson a karrierje. A világbajnok futballistának 2023 nyaráig szól a szerződése a spanyol fővárosban, elmondása szerint azután bármilyen döntést meghozhat jövőjével kapcsolatban.

Még mindig van három és fél évem a szerződésem lejártáig. Akkor már harminchárom éves leszek. Abban a korban már jobban megfontolom, hogy hol és meddig szeretném elkötelezni magamat. Ezt követően már nem fog sokáig tartani a pályafutásom

– nyilatkozta a Real sztárja.

Barca-meccs a botrány árnyékában
Pályán a Real Madrid is.

Kroos 2014-ben igazolt a Bayern Münchentől a Real Madridba, ahol egy spanyol bajnoki cím mellett három BL-győzelmet könyvelhetett el. A technikás irányítót mindig is ösztönözték a sikerek, éppen ezért a fiatalításra törekvő német válogatottban is megállja a helyét. A német kulcsember az interjúban Thomas Müller és Mats Hummels válogatottbeli háttérbe szorulására is kitért.

A szövetségi kapitány felelősségteljesen hozza meg a döntéseit. Új irányt jelölt ki. Viszont nem azért nem válogatott be néhány játékost, mert rosszak vagy idősebbek lettek volna

– állította Kroos.

A 30 éves futballista pályafutása ugyan a végéhez közeledik, de Joachim Löw irányítása alatt a nemzeti csapattal még van egy célja: megnyerni a 2020-as Európa-bajnokságot.

Kiemelt kép: OSCAR DEL POZO / AFP

Olvasói sztorik