Nemzetközi foci

Harmadosztályból igazolt az Európa Ligában szereplő csapat csodatinit

Angliában nagy hagyománya van a kupasorozatoknak és időről időre komoly bravúrokat is hoz mind a ligakupa, mind az FA Kupa. A jelenleg futó szezonban ezt maradéktalanul kihasználta a Rochdale mindössze 17 éves szélső hátvédje, Luke Matheson.

A Manchesterhez közeli kiscsapat pont Ole Gunnar Solskjaer csapatát kapta a ligakupában és a hajrában Matheson egyenlített. Ugyan a tieznegyespárbajt az MU nyerte, a tinédzserre így is felfigyeltek.

Dolgozatírás helyett gólt lőtt a Manchester Unitednek
Élete első gólját 16 évesen lőtte az Old Traffordon.

A továbbiakban az FA Kupában is menetelt a Rochdale, a legjobb 32 közé is bejutott, ahol aztán a Newcastle ellen is 1-1-es döntetlent harcolt ki. A megismételt meccsen ugyan 4-1-re a Premier League-csapat nyert, de ismét mindenki felkapta a fejét Angliában. Matheson idén sok mérkőzést kapott, 24-szer lépett pályára, gyakorlatilag alapemberré nőtte ki magát.

Nem nagy meglepetés, hogy egy ilyen fiatal tehetséget nem hagynak a harmadosztályban porosodni, a végső befutó pedig a Wolverhampton Wanderers lett. Rochdale-től cirka kétórányi autóútra fekszik Wolverhampton, ami könnyen lehet, hogy szerepet játszott a fiatal játékos döntésében, mivel Matheson többször is kiemelte télen, hogy nagyon fontos nála az iskola: pszichológiát tanul.

Nagy kérdés, hogy mekkora szerepet kaphat majd egy Premier League-ben szereplő csapatban a tinédzser. Erre azonban még várnia kell, mivel a szezon végéig kölcsönben a Rochdale játékosa marad. A League One-ban szereplő egyesület egymillió fontot kapott a hátvédért.

Ha a Wolves tartja az elmúlt évek tempóját és a következő idényben is Európa Ligában szerepel, még nagyobb ugrást jelenthet a tinédzsernek.

Kiemelt kép: Laurence Griffiths/Getty Images

Olvasói sztorik