Nemzetközi foci sport

Dolgozatírás helyett gólt lőtt a Manchester Unitednek

Óriási estéje volt szerdán az angol harmadosztályú csapatoknak. A Carabao Cupban, vagyis a Ligakupában sorra verték az élvonalbeli csapatokat:

  • az Oxford United 4-0-val semmisítette meg a West Ham Unitedet,
  • a Sunderland 1-0-ra verte a Sheffield Unitedet idegenben,
  • míg a Burton Albion 2-0-val ejtette ki a Bournemouth-t.
Egy harmadosztályú kiscsapat 4-0-ra verte a Premier League-es ellenfelét
Három Premier League-ben szereplő csapatot is harmadosztályú klub ejtett ki.

Nagyon kevés hiányzott, hogy a League One-ban kilenc meccsen csak tíz pontot összegereblyéző Rochdale is csatlakozzon a listához, a Manchester United vendégeként csak tizenegyesekkel maradt alul. Olyan nagyon aligha lehetnek elkenődve a vendégek játékosai, különösen a jobbhátvédnek, Luke Mathesonnak van örülnivalója, aki

ahelyett, hogy pszichológiából dolgozatot írt volna, inkább életében először végigjátszott egy tétmeccset a felnőtteknél, sőt berúgta pályafutása első gólját. Mindezt 16 évesen.

A fiatal hátvéd remekül megoldotta a feladatát, nem rettent meg az Old Traffordtól, de csütörtökön már mit sem számít a dicsőség, várta az iskolapad.

Iskolába kellett volna mennem, de mára tettem a kimenőmet és majd holnap bepótolom a dolgozatot. Alig várom, hogy az is meglegyen, ma úgysem tudok majd aludni egész este. A csapatom és a suli is nagyon támogat, de imádok tanulni, semmiképp sem akarom feladni. A fociban nincs semmire garancia, nem tudhatod, mi fog történni. Szeretném, ha lenne B tervem is

– idézi a BBC a fiatal futballistát.

Azért egy aggodalma van Mathesonnak, mégpedig az iskolatársai. Rochdale ugyanis pont Manchester mellett fekszik, így aztán az iskolai haverok mind a Manchester United hívei.

„Apu Norwich-ban nőtt fel, többször is jártunk ott, így mindketten a Kanáriknak szurkolunk. A legtöbb haverom viszont unitedes. Még nem mertem bekapcsolni a telefonomat, rettegek tőle, mit kapok majd tőlük!”

A fiatal jobbhátvéd már 2018 áprilisában pályára lépett a nagyok között, 13 percet kapott a Bury ellen 2-1-re megnyert bajnokin, ezzel ő lett a klubnál minden idők legfiatalabb debütálója 15 évesen és 336 naposan. Az angol sajtó szerint a Liverpool és – különösen a szerda este után – a Manchester United is szemet vetett rá.

Nem csak Luke Matheson számára volt emlékezetes a szerda este egyébként, a manchesteri gólszerző, Mason Greenwood sem éppen aggastyán a maga 17 évével. Nagy napja volt a liverpooli fiataloknak is, Harvey Elliott 16 évesen és 174 naposan a klub történetének legfiatalabb kezdőjátékosa lett, a 17 éves Ki-Jana Hoever pedig gólt is lőtt a BL-győztes színeiben.

Kiemelt kép: Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!