Nemzetközi foci

Egy harmadosztályú kiscsapat 4-0-ra verte a Premier League-es ellenfelét

A legutóbbi szezonban Bajnokok Ligája-döntőig jutó Tottenham Hotspurt kedden ejtette ki a negyedosztályú Colchester az angol Ligakupában, szerdán a West Ham United is hasonló sorsra jutott.

City-négyes a Ligakupában, negyedosztályú csapat búcsúztatta a BL-döntőst
Meglepetésre kiesett a Tottenham. Az Arsenal 5-0-lal jutott tovább.

A Kalapácsosok a harmadosztályú Oxford United vendégei voltak, de a nagy mezőnyfölényükkel mit sem kezdtek. Fordulás után ráadásul durván belehúzott a kiscsapat. A West Ham a második bekapott gól után szétesett, ezer szónál árulkodóbb az Oxford negyedik (!) gólja, amelynél Shandon Baptiste bohócot csinál a PL-csapat védelméből:

A Bournemouth is megégett egy harmadosztályú csapat ellen, pedig a Burton Albion stadionjában egy időre elment az áram. Erről nem házigazda tehetett, az egész térségben gond volt az áramellátással, végül minden riadalom ellenére folyatódott a meccs.

És micsoda mázli a Burtonnek, hogy folytatódott, ha lefújja a bíró, nem csak a maradék húsz percet kellett volna lejátszani, hanem az egész meccset. A játék viszont nagy spét után mehetett tovább és a League One-ban szereplő sárgamezesek rúgtak még egyet, így 2-0-ra nyertek.

Itt pedig nincs még vége, ugyanis még egy harmadosztályú klub PL-csapatot verve jutott tovább, a Sunderland 1-0-ra nyert a Sheffield United otthonában, sőt a Manchester United is csak büntetőkkel tudta legyőzni a harmadik ligás Rochdale-t 1-1 után.

Gálázott közben a Chelsea, 7-1-re verte ripityára hazai pályán a Grimsby Townt, a felforgatott csapattal kiálló Liverpool pedig a Milton Keynes vendégeként nyert 2-0-ra.

Angol Ligakupa, a legjobb 32 között, szerdai mérkőzések

Oxford United-West Ham United 4-0
Brighton-Aston Villa 1-3
Chelsea-Grimsby 7-1
Burton-Bournemouth 2-0
Milton Keynes-Liverpool 0-2
Sheffield United-Sunderland 0-1
Wolverhampton-Reading 1-1 (tizenegyesekkel továbbjutott a Wolves)
Manchester United-Rochdale 1-1 (tizenegyesekkel továbbjutott a Manchester United)

Kiemelt kép: Harry Trump/Getty Images

Olvasói sztorik