Nemzetközi foci

Bejelentették Christian Eriksent új csapatánál

Hónapok óta téma a világsajtóban, hogy Christian Eriksen szeretne eligazolni a Tottenham Hotspurből. A dán középpályást nyáron nem akarták elengedni, de a jelenlegi szezonban nem önmaga már a 27 éves futballista, így aztán télen újra felröppent a hír, hogy melyik csapat lehet új állomáshelye.

A sok-sok pletyka után végül Milánóban bukkant föl orvosi vizsgálaton és kedden be is jelentette az Internazionale csapata, hogy szerződtette Eriksent, a megállapodás 2024-ig köti majd új klubjához.

Olasz sajtóhírek szerint a Spurs 20 millió euró körüli összeget kap a dán focistáért bónuszokkal együtt. Eriksen ára a gyengébb teljesítménye mellett azért mehetett lejjebb, mert nyáron lejárt volna szerződése a Tottenhamnél. A középpályás 2013 nyara óta volt a londoniak játékosa, ezalatt 305 tétmérkőzésen 69 gólt és 89 gólpasszt jegyzett, egyik legnagyobb sikere a 2019-es Bajnokok Ligája-döntő elérése volt.

Vélhetően ezzel összefügg, hogy eközben a Spurs kölcsönszerződéséből már kedden kivásárolta Giovani Lo Celsót. A klub közleménye szerint 2025 nyaráig kötött szerződést a futballistával, a brit lapok szerint 50 millió eurót kapott érte a Betis.

Kiemelt kép: Shaun Botterill/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik