Nemzetközi foci

Meg fogsz lepődni, ki lett a MU csapatkapitánya

Ashley Young megérkezett Milánóba, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, és ha mindent rendben találnak nála, akkor aláírja szerződését a Juventusszal a bajnoki címért harcoló Interhez.

A 34 éves Young távozása azt jelenti, hogy eddigi klubjának, a Manchester Unitednek új csapatkapitány után kell néznie. Ole Gunnar Solskjaer menedzser választása a nyáron igazolt angol válogatott védőre, Harry Maguire-re esett, aki eddig mind a 22 bajnokin pályára lépett.

Minden jel arról árulkodik, hogy ő egy igazi vezér, úgyhogy mostantól Harry viseli majd a csapatkapitányi karszalagot

– mondta Solskjaer a világ legdrágább védőjéről, akiért 87 millió eurót fizetett a MU.

Young mindössze 12 bajnokin kapott szerepet az idényben, és amikor ő nem volt pályán, Marcus Rashford, David De Gea, valamint Jesse Lingaard is viselte a karszalagot. A MU vasárnap a bajnokságot nagy fölénnyel vezető, rekordokat döntögető Liverpool vendége lesz, és Solskjaer azon aggódik, rendbe jön-e Rashford, akit a Wolverhampton ellen FA-kupa-újrajátszás során előbb be-, majd bő negyedóra múlva lecserélt hátsérülése miatt.

A Poolnak húsz győzelme mellett egy döntetlenje van és azt az egyet éppen a MU ellen játszotta, most itt a lehetőség a nagy riválist is kipipálni a legyőzött ellenfelek listáján.

Kiemelt kép: Paul Ellis / AFP

Olvasói sztorik