Nemzetközi foci sport

Valverde: Csak a pénz miatt vagyunk itt

A Barcelona vezetőedzőjének jobban tetszett a Spanyol Szuperkupa korábbi lebonyolítása.

A Valenciát legyőző Real Madrid jutott elsőként a Spanyol Szuperkupa döntőjébe, ahol a csütörtök esti Barcelona–Atlético Madrid összecsapás győztesével találkozik. A lebonyolítás új: először rendezik télen a kupát, ráadásul négy csapattal, és a helyszín sem megszokott: Szaúd-Arábia ad otthont a mérkőzéseknek.

Az új lebonyolítás sokkal inkább pénzügyi döntés volt a spanyol szövetség részéről, mintsem sportszakmai. Ezt Ernesto Valverde, az FC Barcelona vezetőedzője is megerősítette a meccs előtti sajtótájékoztatóján.

A labdarúgás üzletté vált, és mint üzlet keresi a bevételt. Mindannyian ezért vagyunk itt. Ez egy teljesen más lebonyolítás, mint a korábbi. Mindig ez volt az első kupa, a szezonnyitó. Nekem úgy jobban tetszett. Most megváltoztatták, meglátjuk, mi lesz belőle. Érdekes lesz, négy jó csapat mérkőzik, de a sportértékében nem vagyok biztos

– idézi a BBC Valverde nyilatkozatát.

A finálét vasárnap, magyar idő szerint 19 órakor rendezik.

Kiemelt kép: Lluis Gene/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!