Ez a kilenc játékos jelenti a Real Madrid jövőjét

A klub célja a világ minden tájáról érkező ifjú tehetségek megszerzése.

A brazil tinédzser, Reinier Jesus január közepén csatlakozik a Real Madridhoz, folytatva a klub átigazolási politikáját, amelynek célja a világ minden tájáról érkező ifjú tehetségek megszerzése. Úgy tűnik, az igazolásokkal a Madrid jövője egyre biztosabb lábakon áll. A cél egyértelmű: ezek a játékosok alkossák a Real Madrid jövőjének gerincét. Ennek kapcsán a Marca összeszedte a kilenc legígéretesebb nevet, amit a penamadridista.hu szemlézett.

1. Martin Ödegaard (21 éves)

Az alig 16 esztendősen igazolt norvég középpályásról eleinte mindenki azt hitte, hogy gyorsan el fog tűnni az emberek szeme elől Hollandiában, azonban a Heerenveennél és a Real Sociedadnál töltött időszaka alatt is bizonyította, bizonyítja, miért tartják sokan generációja egyik legjobb kreatív középpályásának. A nyáron minden bizonnyal vissza fog térni Madridba, hogy akár azonnal az első csapat ajtaján kopogtasson.

Visszatér a Realhoz a kölcsönben remeklő középpályás
Martin Ödegaard már a nyáron csatlakozhat anyaegyesületéhez.

2. Asraf Hakimi (21 éves)

Egy másik játékos, aki már szerzett némi tapasztalatot a Real Madrid felnőttjei között, de igazán a Borussia Dortmundban mutatta meg, mit is tud. A jobbhátvédként, balhátvédként és jobb oldali középpályásként is bevethető marokkói szenzációs formában van: eddig hat góllal és hat gólpasszal hívta fel magára a figyelmet a szezonban.

Lóg a levegőben a Real Madrid védőjének sorsa
Asraf Hakimit megtartaná a Dortmund, ahol kölcsönben szerepel, de Zidane Madridban is adhat neki esélyt.

3. Vinícius Junior (19 éves)

Annak ellenére, hogy ez a szezonja nem indult álomszerűen, mindenki tudja, mekkora potenciál rejlik a brazil cselgépben. Egyetlen dologra van szükség vele kapcsolatban: türelemre. 40 millió euróért azonban még a Real Madrid történelmének egyik legnagyobb betlije is lehet belőle.

Zidane szerint Vinícius jelenti a Real Madrid jövőjét
Rengeteg sérült a Levante elleni bajnoki meccs előtt.

4. Rodrygo Goes (18 éves)

Ebben az idényben abszolút lenyűgözte Zinédine Zidane-t és a szurkolókat is, rendszeresen tagja volt a kezdőcsapatnak, a Bajnokok Ligájában pedig fontos gólokat szerzett. Mindenképpen a jövő egyik sztárjaként kell tekinteni rá, és a klubnál mindenki abban reménykedik, hogy Viníciusnak inkább társa tud lenni a pályán, ahelyett, hogy a vetélytársává válna.

„Szétrúglak” – ezzel fenyegetik meccs közben a Real új csillagát
Rodrygo berobbant a csapatba, de fifikás cselei nem mindenkinek tetszenek.

5. Kubo Takefusza (18 éves)

Bürokratikus okokból hagyta el annak idején a Barcelona akadémiáját, a Real Madrid pedig köszönte szépen, és élt a lehetőséggel. A japán középpályás számára a határ a csillagos ég, a Mallorcánál töltött eddigi időszaka alatt is megmutatta, mire képes. Folyamatosan fejlődik, a lehetőséget pedig rendre megkapja.

A Real Madrid egy évre lemond a csodagyerekről
A Mallorcában erősödhet Kubo Takefusza.

6. Brahim Díaz (20 éves)

Egy éve és egy napja igazolta a Madrid a Manchester Citytől, azonban a nyáron megsérült, ennek köszönhetően pedig kiszorult a csapatból. Ha idén januárban kölcsönadnák, talán visszatérhetne a tavasszal megkezdett útra, hiszen Zidane is egyértelművé tette, hogy kedveli a játékát és látja benne a lehetőséget.

7. Fede Valverde (21 éves)

Ő az, akiről kijelenthetjük, hogy felnőtt, kész sztár vált belőle. Casemiro után Zidane második legfontosabb emberévé nőtte ki magát, és megmutatta, hogy folyamatosan képes kiváló teljesítményre. Egy valódi igazgyöngyre lelt a csapat a személyében, aki betöltheti majd a Luka Modric esetleges távozása utáni űrt.

8. Andrij Lunyin (20 éves)

Fantasztikus képességekkel megáldott kapus az ukrán, aki fiatal kora ellenére már többéves felnőtt tapasztalatot szerzett a Zorja Luhanszknál töltött évei során. Jelenleg szinte egyáltalán nem jut lehetőséghez a Real Valladolid csapatában.

9. Reinier (17 éves)

A legfiatalabb és a legújabb igazolás, Reinier idén január 19-től lesz hivatalosan is a királyiak játékosa. A klubnál hisznek benne, hogy támadó középpályás poszton is nagyot fogtak a személyében. Reinier főleg a kulcspasszokban jeleskedik, de a gólszerzés sem áll távol tőle. Florentino Pérez klubelnök 25 millió eurót sem sajnált érte.

Zidane mindenkit átvert: brazil tinizsenit igazol a Real Madrid
Reinier Jesús két hét múlva érkezhet.

Kiemelt képek: ANDER GILLENEA / AFP – Josep LAGO / AFP – Thiago Ribeiro / AGIF