Nemzetközi foci

Lóg a levegőben a Real Madrid védőjének sorsa

Asraf Hakimit megtartaná a Dortmund, ahol kölcsönben szerepel, de Zidane Madridban is adhat neki esélyt.

A Dortmund sportigazgatójának elmondása szerint a klub szeretné, ha Asraf Hakimi a következő idénytől is a csapatukat erősítené.

A marokkói válogatott védő nagy hatással van a Dortmundra, amióta 2018 nyarán két évre, kölcsönbe csatlakozott a német csapathoz. Michael Zorc szerint hamarosan sor kerül a játékossal kapcsolatos egyeztetésekre a Real Madriddal.

A 21 éves játékos valóban kulcsfigurává nőtte ki magát, a Dortmund ebben az idényben lejátszott 25 mérkőzésének mindegyikén pályára lépett, hat gólt szerezve és öt gólpasszt kiosztva, ami nem rossz mutató egy védőtől.

Többször kifejeztük már azzal kapcsolatos szándékunkat, hogy a nyár után is megtartanánk Asrafot. De jelenleg nincs itt az ideje erről döntést hozni. A Real Madridé lesz az utolsó szó, de még semmi nem dőlt el. A következő hetekben vagy hónapokban tárgyalni fogunk velük.

– mondta Zorc a penamadridista.hu cikke szerint.

Visszaszólt a Barca védője a Real Madridnak
Lenglet nem ért egyet Sergio Ramos véleményével.

Továbbra sem egyértelmű azonban, hogy a Dortmund célja a jelenleg érvényben lévő kölcsönszerződés meghosszabbítása, vagy esetleg egy végleges átigazolás. A játékos nem fejezte ki egyértelműen, hogy miként képzeli el a jövőjét, de úgy tűnik, hogy minden attól függ majd, Zinédine Zidane mit tervez a fiatal védővel a következő idénytől.

A következő nyár már nincs messze, de meg kell várnunk, hogy mi történik. Nem szabadna a következő szezonra gondolnom, csak arra kell koncentrálnom, hogy jó idényem legyen

– mondta Hakimi az AS újságírójának még októberben.

Kiemelt kép: FIRO SPORTPHOTO / ANGEL BOLUDA / AUGENKLICK/FIRO SPORTPHOTO / DPA PICTURE-ALLIANCE

Olvasói sztorik