Miriuta visszatért egykori csapata élére

Szerződése az idény végéig szól.
Kapcsolódó cikkek

Egy kisvárdai ajánlatért otthagyta tavaly az FC Hermannstadt kispadját, most visszatér Nagyszebenbe Miriuta László.

Az 51 éves, kilencszeres magyar válogatott játékos 2018. október 9-től 2019. június 13-ig segítette a román együttest, amellyel sikerült kiharcolnia a bennmaradást: az FC Hermannstadt osztályozón úgy múlta felül az Universitatea Clujt, hogy Kolozsváron 2-0-ra nyert, otthon pedig 1-0-ra kikapott.

A 2019-2020-as szezonban 22 forduló alatt 23 pontot szerzett, és jelenleg az élvonal 10. helyén áll. Miriuta a kispadon Eugen Neagoét váltja, érkezését kedden délelőtt jelentette be hivatalosan a nagyszebeni klub. Szerződése az idény végéig szól, de opcióként újabb egy évvel meghosszabbítható.

„Egy olyan helyre tértem vissza, ahol nagyon jól éreztem magam. Ismerem a csapatot, még mindig van néhány srác, akikkel együtt dolgoztam. Optimista vagyok, a feltételek kedvezőbbek, mint tavaly, van edzőterem, tornaterem, stadion” – nyilatkozta Miriuta a Gazeta Sporturilornak.

Ez a negyedik alkalom, amikor szakmailag együtt dolgozhatom Miriutával, eddig mindig pozitív dolgokat kaptam tőle, beleértve az előző szezonbeli bennmaradást. Örülök, hogy visszatért hozzánk

– idézte a román sportnapilap Iuliu Muresan klubelnököt.

Kiemelt fotó: Facebook/FC Hermannstadt