Nemzetközi foci

Egy éve nem lehet legyőzni a Liverpoolt a bajnokságban

Bár meglepően jól szerepel újoncként a Premier League-ben a Sheffield United, a Liverpoollal nem tudott mit kezdeni, így 2-0-s vereség lett a vége az Anfielden.

Premier League: nem lehet megállítani a Liverpoolt
A Sheffield is kikapott a címvédő otthonában.

A Liverpool a győzelemmel 13 pontos előnnyel vezet a második Leicester ellen, amely ráadásul egy meccsel többet is játszott. Az igazán nagy szám azonban nem ez, sokkal inkább az, hogy utolsó vereségét napra pontosan egy éve, 2019. január 3-án szenvedte el a Pool, amikor a Manchester City otthonában 2-1-re alulmaradt.

Azóta 37 mérkőzést látszott le Jürgen Klopp csapata vereség nélkül, ezek közül harminckettőt megnyert, és összesen 101 pontot gyűjtött. A vizsgált időszakban egyedül a Manchester City tudta valamelyest tartani a Liverpool tempóját, amely 92 pontot szerzett, de a listán harmadik Leicester megállt 66 pontnál.

A 37 találkozó alatt a Liverpool 89 gólt lőtt, ebből ötvennégyet a Sadio Mané (25), Mohamed Szalah (19), Roberto Firmino (10) hármas hozott össze, míg gólpasszok kiosztásában a két szélsőhátvéd, Trent Alexander-Arnold (17) és Andrew Robertson (13) számít a legszorgalmasabbnak.

Angliában a Liverpool a harmadik olyan csapat, amelyik egy évet kihúzott vereség nélkül, korábban a 49 meccses veretlenségi sorozatot produkáló Arsenal, valamint a 2004 októberétől 2005 novemberéig csak győzelmet és döntetlent elérő Chelsea volt képes hasonlóra. A Pool 2,73 pontot ért el meccsenként a nagy sorozat alatt, ez a legjobb mutató azon csapatok közül, amelyek legalább 34 találkozót hoztak le vereség nélkül egyhuzamban.

Hiába az egyéves sorozat, a Liverpool ebben az időszakban Angliában egyetlen trófeát sem sikerült elhódítania, pedig ez idő alatt a Bajnokok Ligáját, az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot is megnyerte. A csapat legközelebb vasárnap lép pályára, amikor az FA-kupában a városi rivális Everton lesz az ellenfele.

Kiemelt kép: Paul ELLIS / AFP

Olvasói sztorik