Nemzetközi foci

A VAR volt a főszereplő a Liverpool szenvedős győzelménél

A Liverpool a második helyezett Leicester Citynél két meccset kevesebbet játszva is 10 pontos előnnyel állt a Premier League élén, így nagy nyomás nem volt Jürgen Klopp csapatán a Wolverhampton elleni hazai bajnokin.

A Pool nem meglepő módon uralta az első félidőt, de csak két helyzetig jutott, Szalah a negyedik percben közelről lőtt a kapu fölé, majd az első félóra végén Firmino fejelt fölé egy szöglet után.

Aztán a hálóba került a labda, de senki nem tudta, mi a helyzet: Van Dijk indítása után Lallana válláról pattant a labda Mané elé, aki lecsapott a lehetőségre és gólt lőtt, de Taylor spori hosszasan elemezgette a visszajátszást. Végül úgy döntött, a gól érvényes volt, úgyhogy Mané és az Anfield közönsége is ünnepelhetett.

Még az első félidő végén a másik oldalon is videózni kellett, Pedro Neto gólját végül azért annullálta a VAR, mert a támadás elején Jonny Castro, ha csak egy negyed cipőnyivel is, de lesen volt.

A második félidőben a Wolves többször is eljutott lövőhelyzetig, de Alissonnak nagy bravúrt nem kellett bemutatnia, így maradt az 1-0-s Liverpool-győzelem. Klopp csapata 13 ponttal vezet, érik az a bajnoki cím 30, ínséges év után.

Premier League, 20. forduló, vasárnapi mérkőzések

Arsenal–Chelsea 1-2 (1-0)
Liverpool–Wolverhampton 1-0 (1-0)
Manchester City–Sheffield United 2-0 (0-0)

Kiemelt kép: PAUL ELLIS / AFP

Olvasói sztorik