Nemzetközi foci

Kettő-nullról omlott össze a Manchester City

Sterling hiába duplázott és rontott két tizenegyest, a Wolverhampton nagyot hajrázva fordított.

A Manchester City Wolverhampton elleni vendégjátéka zárta az angol Premier League 19. fordulóját péntek este.

A házigazda már a 11. percben emberelőnybe került, miután Ederson kapus a tizenhatoson kívül eltalálta a labdát mellette eltoló ellenfelét, amiért azonnal piros lapot kapott – Sergio Agüero is áldozata lett az esetnek, Josep Guardiola az ő helyére hozta be a cserekapus Claudio Bravót. Gólt azonban a City szerzett, miután Raheem Sterling gyors egymásutánban kihagyott két tizenegyest – a második kipattanó viszont éppen elé került, és közelről a hálóba lőtt.

Ederson piros lapja

A második félidőben is Sterling volt eredményes, amire Adama Traoré gyorsan válaszolni tudott. Sőt, a hajrában jött az újabb Wolves-gól Raúl Jiménez révén (Traoré simán elvette a labdát a könnyelmű Benjamin Mendytől). A 90. percben már a hazaiak vezettek: Matt Doherty is bevette a vendégek kapuját, így a Wolves 3-2-re nyert.

A listavezető Liverpool 52, a Leicester 39, a ManCity 38 ponttal áll féltávnál, de a Pool egy meccsel kevesebbet játszott. A hazaiaknak is sokat ért a győzelem: a 32 pontos Chelsea mögött 30 egységgel az ötödikek a tabellán.

Premier League, 19. forduló, pénteki mérkőzés

Wolverhampton–Manchester City 3-2 (0-1)

Kiemelt kép: Paul Ellis/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik