Nemzetközi foci

Újabb brazil tini igazol Európába

Óriási szezont zárt a Flamengo 2019-ben: a brazil bajnokságot és a Libertadores Kupát is behúzta a csapat, egyedül a klubvilágbajnokságon maradt alul a BL-győztes Liverpoollal szemben.

Firmino zseniális villanásával nyerte meg a klubvébét a Liverpool
Ezt a trófeát története során először szerezte meg az angol klub.

Bár a Liverpool ellen nem mutatta meg magát, a csapat egyik legnagyobb reménysége, Reinier szépen mutatkozott be a felnőttek között, a támadó középpályás hat gólt és két gólpasszt jegyzett 14 meccsén a brazil élvonalban. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, Európában azonnal lecsaptak volna rá, de erre csak most januárban kerül valóban sor. Egy rádióműsorban a csapat edzője, Jorge Jesus elismerte, hogy értékesítik a játékjogát:

A 17 éves tehetségünket eladjuk Európa egyik legnagyobb klubjának, jó néhány millió euróért cserébe.

Állítólag a Flamengo korábban egy 30 milliós ajánlatot elutasított az Evertontól, a mostani kérő pedig spanyol lapértesülések szerint a Real Madrid lehet, de szóba hozták az Arsenalt is Reinierrel.

Az mindenesetre biztos, hogy januárban nagy lesz a mozgolódás a Flamengónál, mert az elmúlt évben 29 meccsen 25 gólt rúgó Gabriel Barbosa is alighanem Európában folytatja majd 2020-ban és az sem lenne meglepő, ha a 23 bajnokin 13 gólig és 14 gólpasszig jutó Giorgian de Arrascaetát elcsaklizná valaki.

Kiemelt kép: Wagner Meier/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik