Nemzetközi foci

Barcelonában köthet ki a Ferencváros rémálma

A Dinamo Zagreb támadója, Dani Olmo különleges pályafutást tudhat magáénak: ő az a futballista, aki a Barcelona hírhedt akadémiáját otthagyta annak reményében, hogy több játéklehetőséghez jusson. Ez remekül bevált, a horvát klub szépen felépítette és a Bajnokok Ligájában a Ferencváros ellen brillírozott a selejtezőben, majd a csoportkörben is komoly teljesítményt nyújtott.

A Fradi kicsinálásával megmutatta a 21 éves játékos, miért akarja őt mindenki
Dani Olmo érdekes pályaívet jár be: a Barcelona akadémiáját hagyta maga mögött, hogy Horvátországban felépítse magát. A húzása olyannyira bejött, hogy most Európa topcsapatai állnak érte sorban, a Dinamo pedig biztosan óriásit szakít majd az eladásán.

Annyira jól megy a spanyolnak, hogy a válogatottba is meghívót kapott idők közben és a BL-remeklés után – öt meccsén három gól és három gólpassz nyugodtan tekinthető annak – sorban állnak Olmóért Európa élcsapatai. Eddig inkább az Atlético Madrid érdeklődéséről lehetett hallani, de az As és az El Mundo Deportivo szerint is harba szállt érte a Barca egy 35 millió eurós ajánlattal.

A spanyol lapok szerint csak 2020 nyarán vált majd csapatot Dani Olmo, de még nem biztos, hogy a katalánok lesznek a befutók. Egy biztos, a Ferencv

Kiemelt kép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Olvasói sztorik