Nemzetközi foci

Utolsó percben szerzett góllal repültek Gattusóék a mennybe

Egyelőre nem mondható átütő sikernek a Napoli edzőcseréje, a Parma elleni hazai zakót követően viszont a a Sassuolo vendégeként 2-1-re nyernie a csapatnak, ezzel Gennaro Gattuso megszerezte első pontjait új klubjával.

Sikerével nyolc nyeretlen bajnokit követően nyert újra a Napoli, legutóbb október 19-én, hazai pályán verte a Veronát 2-0-ra.

Pedig a meccs 29. percében alaposan bealudt a vendégek védelme Boga beadásánál, így aztán Hamed Traoré simán befejezhette az akciót a hosszún lendületből érkezve. Más kérdés, hogy Meretnek sem illett volna onnan gólt kapnia.

Félidőben nagy fejmosást kaphatott a Napoli, amiért egyszer lőtt csak kapura, mert a második félidőben már jóval több helyzetig jutott még úgy is, hogy alig volt a labda a kékmezeseknél. A lendületes második félidő hamar gólt is ért, Allan brilliáns lefordulás után lőtt a hálóba.

A csattanó viszont a végére maradt, mert szinte ugyanolyan gólt lőtt Elif Elmas, mint amilyet a Napoli kapott: Di Lorenzo fejéről a hosszún érkező csapattárshoz pattant a labda, az észak-macedón pedig nem hibázott pár lépésről.

Győzelmével nyolcadik helyen áll 17 forduló után a Napoli a Serie A-ban, de a nemzetközi szereplést érő helyen még elég távolinak tűnnek Gattusóék számára.

Végeredmény – Serie A, 17. forduló

Sassuolo-Napoli 1-2 (1-0)

korábban:
Atalanta-AC Milan 5-0 (1-0)
Lecce-Bologna 2-3 (0-1)
Parma-Brescia 1-1 (0-0)

szombaton játszották:
Torino-SPAL 1-2 (1-1)
Udinese-Cagliari 2-1 (1-0)
Internazionale-Genoa 4-0 (2-0)

pénteken játszották:
Fiorentina-AS Roma 1-4 (1-2)

szerdán játszották:
Sampdoria-Juventus 1-2 (1-2)

Kiemelt kép: Alessandro Sabattini/Getty Images

Olvasói sztorik