Nemzetközi foci

Rangadót nyert a Manchester City, de ezzel is a Liverpool járt jól

Amíg a Liverpool a klubvébé döntőjében harcolt a brazil Flamengóval a trófeáért, addig a Premier League-ben az éllovas két üldözője egymással játszott rangadót. A Leicester 10, a Manchester City 14 pontra volt a forduló előtt a Pooltól, úgyhogy a kérdés az volt, a két, egyaránt tisztes távolságban lévő rivális közül melyik tud egy kicsit közelebb férkőzni.

A Manchetester City uralta a meccs elejét, a Leicester egyértelműen a kontrákra apellált, és a taktika kifizetődőnek tűnt, amikor a góllövőlistát vezető Vardy elszaladt Barnes labdájával, majd átemelte azt a kivetődő Éderson fölött.

Vardynak ez volt a 17. bajnoki gólja az idényben, és karrierje során a hatodik, amit a Manchester City ellen szerzett.

Sokáig nem örülhetett a vendégcsapat, a 30. perben a 2016-os történelmi Leicester-bajnoki címben főszerepet vállaló Mahrez robbenezett egyet, addig tologatta befelé a labdát, amíg lőni nem tudott, és mázlija is volt, mert a labda kicsit megpattant az egyik védőn.

A fordítás még a szünet előtt összejött a Manchesternek, Ricardo Pereira lépett rá Sterling lábára, Gündogan tizenegyesénél pedig hiába érezte a sarkot Schmeichel, nem tudott védeni.

A második félidő elején Vardy nagy helyzeténél megvolt az esélye a Leicesternek az egyenlítésre, mégis a a manchesteriek szereztek újabb gólt, De Bruyne gurította be a labdát, amit a hosszú oldalon Gabriel Jesus kotort be.

A Manchester City győzelme azt jelenti, hogy Guardiola csapata egy pontra megközelítette a Leicestert, és ha a Liverpool megnyeri a West Ham elleni, elhalasztott bajnokiját, akkor 13 pontra nő az előnye, ami bőven kitarthat az idény végéig.

A többi szombati meccsen csak két csapat tudott egynél több gólt szerezni, az egyik a Wolverhampton volt, amelyik fordítani tudott a Norwich ellen, és ezzel megelőzte a tabellán a vasárnap pályára lépő Tottenham, MU kettőst.

Raúl Jiménez győztes gólja:

A másik csapat, amelyik legalább két gólt szerzett, a Southampton, amelyben Ings duplázott, és ezzel már 11 találatnál jár. A korábban a Liverpoolban is megfordult csatár a harmadik olyan játékosa lett a Sotonnak a PL-ben, aki a karácsonyi meccsek előtt már elmondhatja magáról, hogy eljutott legalább 10 gólig, az előző kettő James Beattie és Matt Le Tissier volt.

Eredmények, Premier League, 18. forduló:

Everton – Arsenal 0-0
Aston Villa – Southampton 1-3
(0-2)
Bournemouth – Burnley 0-1 (0-0)
Brighton – Sheffield United 0-1 (0-1)
Newcastle United – Crystal Palace 1-0 (0-0)
Norwich City – Wolverhampton Wanderers 1-2 (1-0)
Manchester City – Leicester City  3-1 (2-1)

 

vasárnap játsszák:
Watford – Manchester United 15.00
Tottenham Hotspur – Chelsea 17.30

Kiemelt kép: LINDSEY PARNABY / AFP

Olvasói sztorik