Nemzetközi foci

Defibrillátort ültettek be az Ajax klasszisának

Daley Blind, az Ajax játékosa csapata utolsó BL-csoportmeccsén, a Valencia elleni találkozón rosszul lett, szédült, de végül mégsem kért cserét.

Csapata idei utolsó tétmeccsét kihagyta a korábban a Manchester Unitedben is megfordult Blind, akinél a vizsgálatok során szívizomgyulladást diagnosztizáltak.

Blindnek műtét révén beültettek egy kardioverter-defibrillátort, amely folyamatosan ellenőrzi a szívritmust, és amennyiben túl lassú szívműködést érzékel, elektromos impulzusok leadásával képes a megfelelő pulzusszámot biztosítani.

Blind a beavatkozás után mindenkinek köszönetet mondott a támogatásért, a kedves üzenetekért, és azt mondta, jól érzi magát, azon van, hogy minél előbb visszatérhessen.

Daley Blind has surgery on heart condition 🙏

Daley Blind posts an update after he had surgery on a heart condition. He suffered from dizziness during Ajax’s Champions League game with Valencia.Get well soon 🙏

Közzétette: Bleacher Report Football – 2019. december 21., szombat

Az Ajax a BL-ben végül a harmadik helyen zárt a csoportjában, így átkerült az EL-be, a bajnokságot pedig vezeti féltávnál, igaz, csak jobb gólkülönbséggel előzi meg az AZ Alkmaart.

Kiemelt kép: Olaf KRAAK / ANP / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik