Nemzetközi foci

Az angol bajnokság legrosszabb csapatának kapusa helyi hős lett

Nincs sok oka a Premier League-ben utolsó helyen álló Watford szurkolóinak az örömre, a csapat 17 bajnokiból csak egyet tudott megnyerni és az is csoda, hogy csupán hat pontra van a bentmaradást érő helytől.

A csapatot támogató egyik családnak viszont így is sikerült örömet okoznia Ben Fosternek, a Watford kapusának. Egy Twitter-felhasználó szerint ugyanis a futballista egy idős bácsit mentett meg vasárnap este.

A nagybátyám apja vagy 60 éve jár a Watford meccseire. Már 80 éves és a demenciában szenved. A kezdeti stádiumban van, de már nem sokáig járhat meccsekre. A mérkőzés után (a december 7-i Crystal Palace elleni 0-0 – a szerk.) nem indult be a kocsija, mert lemerült az akksi. Isten tudja miért, úgy döntött, hogy hazasétál, ami tíz mérföldes út. Megszédült és beesett az árokba. Itt találta meg Ben Foster, aki hazavitte, meghívta, hogy töltse velük a karácsonyt, ha szeretné

– olvasható a bejegyzésben.

Fosterék egyébként már korábban kiszúrták az idős férfit, külön időt szakítottak rá, hogy megkeressék őt. Mivel nem voltak biztosak abban, hogy van kihez mennie a Watford-drukkernek, ezért döntöttek úgy, hogy otthonukban segítenek neki. Ott aztán kiderült, hol tölti az ünnepeket és merre találják a családját.

Nyugodtan állíthatjuk, jó eséllyel az életét is megmentette a 80 éves drukkernek a labdarúgó, sőt Foster megígérte, ha a jövőben is jöhet még meccsre a férfi, akkor elintézi neki, hogy szezonbérletet kapjon.

Kiemelt kép: Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images

Olvasói sztorik