Nemzetközi foci bajnokok ligája

Kispesti legendát utánzott a Manchester City vészkapusa

A külföldiekben bíznak a BL-ben szereplő angol csapatoknál, hiszen a Liverpoolnak a brazil Alisson, a Manchester Citynek a szintén brazil Éderson, a Tottenhamnek az argentin Paulo Gazzaniga, a Chelsea-nek pedig a spanyol Kepa Arrizabalaga védte a kapuját a mostani fordulóban.

Négyük közül hárman végig a pályán voltak, Édersont azonban kisebb sérülése miatt az Atalanta elleni idegenbeli meccs szünetben lecserélte Josep Guardiola, a City edzője. Éderson helyére a chilei Claudio Bravo érkezett, akit azonban a hajrában kiállítottak, ő lett ezzel az első kapus, aki csereként kapott piros lapot.

Soha senki nem kapott még olyan piros lapot a BL-ben, mint a Manchester City
Biztosan nem így akart történelmet írni Claudio Bravo.

Guardiola végül kénytelen volt becserélni a jobbhátvéd Kyle Walkert, és később be is vallotta, félt, hogy csapata miképp húzza majd ki az utolsó tíz percet egy mezőnyjátékossal, a kapuban, de Walker megoldotta a feladatot.

A 88. percben a két csapat manchesteri meccsén gólt szerző Ruszlan Malinovszkij tesztelte Walkert egy szabadrúgásból, és bár a labda kipörgött a vészkapus kezéből, másodjára összeszedte, mielőtt az ellenfelek odaértek volna.

Walker ezzel nem kisebb egyéniséget másolt le, mint a korábbi kispesti légióst, a román Adrian Negraut, aki 1991 őszén a Sampdoria elleni BEK-meccsen állt be a kapuba, miután a 16-oson kívül kezező Tarlósi Istvánt kiállította a bíró.

Negrau is kapott gól nélkül hozta le a hátralévő időt, és neki is volt egy szabadrúgás utáni védése, Gianluca Viallin fogott ki, így a Honvéd 2-1-re nyert, de a visszavágón 3-1-re kikapott, a Samp pedig végül a döntőig menetelt.

Walker mostani védése pedig azért érdekes, mert ezt megelőzően utoljára 2016 decemberében, a Porto-Leicester BL-meccsen lehetett feljegyezni olyan lövést, amelyet egy angol kapus hatástalanított, akkor a portugáloktól egyébként öt gólt beszedő Ben Hamer állta a labda útját.

Olvasói sztorik