Nemzetközi foci bajnokok ligája

Guardiola: Sok hülyeséget csináltam már az életemben, de…

A Manchester City elégedett az Atalanta ellen szerzett egy ponttal.

Az Atalanta, amely az első félidőben alárendelt szerepet játszott, bravúros döntetlent ért el a vendég Manchester Cityvel szemben a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában, a mérkőzés után mégis az angol fél volt elégedettebb.

Soha senki nem kapott még olyan piros lapot a BL-ben, mint a Manchester City
Biztosan nem így akart történelmet írni Claudio Bravo.

A milánói mérkőzés előtt a bergamói csapat – amely két hete 5-1-re kapott ki Manchesterben – még pont nélkül állt. Az első félidő alapján úgy tűnt, ez a helyzet nem is változik, a vendégcsapat nagy fölényben futballozott, vezetett, majd tizenegyest hibázott.

A szünet után azonban az Atalanta egyenlített, ettől magára talált, a 81. percben pedig a Cityből kiállították a szünetben becserélt kapust, Claudio Bravót, és a hátra lévő időben mezőnyjátékos, Kyle Walker védett.

Josep Guardiola, az angolok vezetőedzője nemmel válaszolt a sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy emlékszik-e olyan mérkőzésre, melyen három kapus lépett pályára saját csapatában.

Hogy féltem-e? Természetesen. Tíz perc még hátra volt, akár a legrosszabbra is gondolhattunk

– utalt a hajrában történt kényszerű kapuscserére. A katalán tréner ugyanakkor elégedetten nyugtázta, hogy jól reagáltak a helyzetre, csupán egy lövés ment a kapujukra ebben az időszakban.

„Az első félidőben nagyon jól játszottunk. A Bajnokok Ligája már csak ilyen, egyes pillanatokban hatékonyabbnak kell lenni. Hamar lezárhattuk volna a küzdelmet, de nem nyerhetünk meg minden mérkőzést a szezonban” – folytatta.

Az első számú kapus, Ederson szünetbeli lecseréléséről azt mondta:

Akadt egy kis gond a lábával. Sok hülyeséget csináltam már az életemben, de soha nem cseréltem le kapust, ha rendben volt.

Guardiola szerint mindenképpen pozitívum, hogy sok sérültjük ellenére négy pontot szereztek az Atalanta ellen. A „harmadik számú kapus” utóbb úgy nyilatkozott, edzésen időnként azzal húzza a kapusokat, hogy elsőre el kellene kapni a labdát, de – utalva az egyetlen védésére – hozzátette, ezen az estén megértette, hogy néha két érintésre van szükség.

„Kyle Walker nagyon jó volt, a csapat pedig összetartó. Nehéz helyzetbe kerültünk, de Kyle megoldotta” – dicsérte csapattársát Joao Cancelo.

A hazaiak trénere viszont nem volt ennyire elégedett.

A végén akár nyerhettünk volna. Tíz emberrel játszottak, mezőnyjátékos állt a kapuban, a körülmények adottak voltak, de nagyon kevés lehetőségünk kínálkozott a játékra

– utalt arra Gian Piero Gasperini, hogy a hajrában kevés alkalommal volt náluk a labda. Az olasz edző úgy véli, még akár tovább is juthatnak a csoportból, de annak is örülne, ha harmadik helyezettként az Európa-ligába kerülnének át.

„Szeretném, ha a csapat folytathatná ezt a kalandot. Ehhez azonban nem szabad többet hibáznunk” – szögezte le.

A C csoportban a Manchester City vezet tíz ponttal, majd egyformán öttel következik a Sahtar Donyeck és a Dinamo Zagreb, végül eggyel az Atalanta.

Kiemelt kép: Marco Bertorello / AFP

Olvasói sztorik