Nemzetközi foci

Jürgen Klopp visszalépéssel fenyegeti a ligakupa szervezőit

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője elárulta, ha a csapatának érdeke úgy kívánja, inkább visszalép az angol ligakupától. A Premier League listavezetője az Arsenallal játszott rendkívül fordulatos, 5-5-re végződő meccset a Carabao Cupban, amelyet végül tizenegyesekkel megnyert.

Tízgólos meccs után tizenegyesekkel verte a Liverpool az Arsenalt
Origi a 95. percben egyenlített a Ligakupában.

Az Aston Villa ellen viszont nem biztos, hogy pályára lép már a Liverpool.

Nem aggódom, majd annak kell aggódnia, aki a mérkőzések időpontját kijelöli. A FIFA azt mondta nekünk, hogy Katarban lesz a klubvilágbajnokság, amire muszáj elmennünk. A Premier League mérkőzésein értelemszerűen ott leszünk. A ligakupában is részt vettünk, itt voltunk, de ha nem találnak értelmes időpontot, akkor inkább visszalépünk. Muszáj ezzel foglalkozni és itt az ideje, hogy elkezdjék. Nem leszünk a problélma áldozatai. Ha elfogadhatatlan időpontot kapunk, akkor majd továbbjut az ellenfelünk, vagy játszik az Arsenallal, nem érdekel. Majd megoldják

– dohogott Jürgen Klopp.

A Liverpool edzője azért aggódik már most a versenynaptár miatt mert csapata a bajnokságon kívül érdekelt a Bajnokok Ligájában, az FA Kupában, a klubvilágbajnokságon és Angliában hagyományosan duplán terhelik a csapatokat télen. A decemberi hajtás visszatérő probléma a Premier League-ben, már többen is felszólaltak ellene.

Egy visszalépés egyedülálló tiltakozás lenne a ligakupa ellen.

Kiemelt kép: Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images

Olvasói sztorik