Élő Nemzetközi foci

Óriási EL-bravúr, Moszkvában verte a Fradi a CSZKA-t

A Ferencváros Varga Roland találatával 1-0-ra nyerni tudott a CSZKA Moszkva otthonában: a csereként beállt játékos a 86. percben szerezte meg a találkozó egyetlen gólját. Az FTC közel 15 év után győzött újra főtáblán nemzetközi kupamérkőzésen. Az oroszok rengeteg ziccert hagytak ki a meccsen, Dibusz Dénesnek is nagy bravúrjai voltak, egyszer pedig a kapufa segítette ki a magyar bajnokot. A Fradi három mérkőzésen négy pontot gyűjtött és a csoport harmadik helyén áll, kettővel elmaradva az Espanyoltól vereséget szenvedő Ludogorectől. A CSZKA nulla ponttal az utolsó.

Nagyjából azt kaptuk az első percektől kezdve, amire számítani lehetett: a moszkvaiak az elejétől kezdve nagy nyomás alá helyezték a Ferencvárost, már a magyar térfélen letámadtak és elég sokszor labdát is szereztek. Jöttek is a hazai helyzetek, ám azok rendre kimaradtak, vagy Dibusz védett.

Kissé váratlanul, de Tokmac is ziccerbe került egy előrevágott labda után a 19. percben, azonban a hosszú alsó sarok mellé célzott.

Nem sokkal később kapufáig jutott a CSZKA, Ahmetov megpattanó lövésénél már Dibusz is verve volt, de ezt is megúszta az NB I bajnoka. A magyar kapusnak még a félidő végén is ziccert kellett hárítania. Az első játékrészben egyébként felbukkant a lelátón Conor McGregor is, az ír ketrecharcos Moszkvában jelentette be, hogy – újra – visszatér.

A fordulás után bátrabb volt a Ferencváros, ugyanakkor a nagy lehetőségek továbbra is a moszkvaiak előtt adódtak, Dibusz tartotta továbbra is meccsben a csapatot. A 72. percben alighanem ő is tehetetlen lett volna egy sakk-mattra játszott szituáció után, Csalov azonban még csak a kaput sem találta el ordító helyzetben.

Szerhij Rebrov a hajrára küldte be Isaelt és Vargát, és ezek voltak a nyerő húzások.

A 86. percben Isael lőtt, és bár középre, Akinfejev rossz helyre ütötte a labdát, Zubkov szedte össze a kipattanót, centerezett, a két perccel korábban beálló Varga pedig közelről a hálóba lőtt:

Kissé paprikás lett a végére a mérkőzés, azonban a Ferencváros higgadt tudott maradni, és megőrizte az előnyt.

A Ferencváros közel 15 év után nyert újra főtáblán nemzetközi kupamérkőzést, akkor az UEFA Kupa csoportkörében a Hearts vendégeként győzött ugyancsak a 1-0-ra.

Sikerével a Ferencváros a harmadik a H csoportban, a CSZKA pedig pont nélkül továbbra is az utolsó. A következő körben, november 7-én újra találkozik egymással a két csapat, akkor már Budapesten. A csoport másik mérkőzésén az Espanyol (7 pont) a Ludogorec (6 pont) otthonában győzött 1-0-ra, és a csoport élére állt.

Ezzel a góllal nyert Bulgáriában az Espanyol:

A kora esti mérkőzéseken érintett volt Holman Dávid is, aki kezdett a hazai pályán a Wolverhamtpon ellen 2-1-es vereséget szenvedő Slovan Bratislavában. A magyar játékos 57 percet játszott, a 45. percben sárga lapot kapott.

Európa Liga, 3. forduló, H csoport

CSZKA Moszkva (orosz) – Ferencváros 0-1 (0-0)

 

CSZKA Moszkva: Akinfejev – Kucsajev (Bistrovic, 61.), Gyivejev, Magnússon, Karpov, Mário Fernandes – Ahmetov (Lucas Santos, 75.), Vlasic, Obljakov – Sigurdsson (Bijol, 80.), Csalov

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic – Sigér, Haratyin, Ihnatyenko – Zubkov (Dvali, 89.), Boli (Isael, 72.), Tokmac (Varga R., 84.)

 

Gólszerző: Varga (86.)

Sárga lap: Bisztrovics (78.), Magnusson (90+2.) illetve Sigér (74.), Haratin (90+2.)

Piros lap:

 

A csoport másik meccsén:

Ludogorec (bolgár)-Espanyol (spanyol) 0-1 (0-1)
gólszerző: Campuzano (13.)
kiállítva: Javi López (88. – Espanyol)

A csoport állása:

1. Espanyol 3 2 1 4-1 +3 7
2. Ludogorec 3 2 1 8-2 +6 6
3. FERENCVÁROS 3 1 1 1 2-4 -2 4
4. CSZKA Moszkva 3 3 1-8 -7 0

 

 

 


 

További eredmények:

 

G csoport:
FC Porto (portugál)-Glasgow Rangers (skót) 1-1 (1-1)
Young Boys (svájci)-Feyenoord (holland) 2-0 (2-0)
Az állás: 1. Young Boys 6 pont, 2. Glasgow Rangers 4 (3-3), 3. FC Porto 4 (3-4), 4. Feyenoord 3

 

I csoport:
Gent (belga)-VfL Wolfsburg (német) 2-2 (1-2)
St. Etienne (francia)-Olekszandrija (ukrán) 1-1 (1-1)
Az állás: 1. Wolfsburg 5 pont (6-4), 2. Gent 5 (6-5), 3. St. Etienne 2 (4-5), 4. Olekszandrija 2 (3-5)

 

J csoport:
AS Roma (olasz)-Borussia Mönchengladbach (német) 1-1 (1-0)
Basaksehir (török)-Wolfsberg (osztrák) 1-0 (0-0)
Az állás: 1. AS Roma 5 pont, 2. Wolfsberg 4 (5-2), 3. Basaksehir 4 (2-5), 4. Mönchengladbach 2

 

K csoport:
Slovan Bratislava (szlovák)-Wolverhampton Wanderers (angol) 1-2 (1-0)
Besiktas (török)-Braga (portugál) 1-2 (0-1)
Az állás: 1. Braga 7 pont, 2. Wolverhampton Wanderers 6, 3. Slovan Bratislava 4, 4. Besiktas 0

 

L csoport:
Partizan Beograd (szerb)-Manchester United (angol) 0-1 (0-1)
AZ Alkmaar (holland)-Asztana (kazah) 6-0 (2-0)
Az állás: 1. Manchester United 7 pont, 2. AZ Alkmaar 5, 3. Partizan Beograd 4, 4. Asztana 0

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Boli és Tokmac eddig biztató

Az imént egy labdaszerzés után passzolgattak szinte végig a pálya bal oldalán, ki is harcoltak egy szögletet. Lovrencsics tekert középre, nem is volt rossz íve a labdának, de a hosszún lemaradtak róla Haratinék.

Botka ismét!

Többnyire a széleken próbálja meg feltörni a ferencvárosi védelmet a CSZKA, most azonban középen nyílt folyosón, Botka mentett becsúszva a tizenhatoson belül. Az orosz csatár nagyot repült, de szabályos volt a magyar védő megmozdulása.

Ott az első helyzetecske

Most a Ferencváros szerzett labdát az orosz térfélen, Boli pedig tizenhatos mellett harcolt ki szabadrúgást, veszélyes helyről. Lovrencsics ívelt középre, nem is volt rossz beadás, de egy hazai védő fejjel tisztázott.

Egyelőre nem ízlik a Fradinak a letámadás

Az oroszok már a ferencvárosi tizenhatos környékén próbálnak labdát szerezni és egyelőre zavarba is hozhatóak a magyar csapat védői, ilyen korán is több rossz passzt láttunk. Na meg parádés Botka-becsúszást, aki a tizenhatoson belülre törő CSZKA-játékost szerelte.

Megy a meccs

Piros-kékben a CSZKA, tiszta fehérben a Fradi. Érdekesség, de hétvégén is egy piros-kék csapat lesz a magyar bajnok ellenfele, akkor majd a Fehérvárral játszik a Rebrov-csapat. Az indoklás miatt ezért sem kezdett most Dvali.

Van közös múlt

A Kupagyőztesek Európa Kupájának 1994-95-ös idényében a második fordulóban találkoztak, mindkét találkozó 2-1-es hazai sikerrel végződött, az Üllői úti visszavágón a Ferencváros büntetőkkel jutott tovább.

Rebrov: Ha itt kihagysz, gólt kapsz

A CSZKA-t Oroszországban főként, de a nemzetközi porondon sem kell bemutatni. Sokat szerepelt a Bajnokok Ligájában, nagyon intenzív futballt játszik. Gyorsan szereznek labdát, erős a középpályájuk, és a szélsőik is hamar csatlakoznak a támadásokhoz. A moszkvaiak nem azokat az eredményeket érdemelték, amiket eddig elértek az EL-ben. De ilyen a futball, ha egy pillanatra kihagysz, máris gólt kapsz, hiszen a csoportkörben nagyon erős csapatok vannak.

fradi.hu

Ebben az összeállításban vág neki a meccsnek a Ferencváros

Dibusz – Lovrencsics G., Botka, Blazic, Civic – Ihnatenko, Haratin, Sigér – Zubkov, Nguen – Boli.

Szerhij Rebrov két játékost ki sem vitt magával:

Két Fradi-játékost itthon hagyott Szerhij Rebrov
A pont nélkül sereghajtó CSZKA Moszkva csütörtökön 18.55-től fogadja az egypontos Ferencvárost az EL harmadik fordulójában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik