Nemzetközi foci

Két Fradi-játékost itthon hagyott Szerhij Rebrov

A pont nélkül sereghajtó CSZKA Moszkva csütörtökön 18.55-től fogadja az egypontos Ferencvárost az EL harmadik fordulójában.

Bízik szakmai stábjában Szerhij Rebrov, ezért a Ferencváros vezetőedzője nem használta ki orosz kapcsolatait a CSZKA Moszkva elleni csütörtöki Európa Liga-csoportmérkőzés előtti feltérképezésre.

Az ukrán szakember a találkozót megelőző szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján többször is kijelentette, hogy sem Szergej Kuznyecovval, az FTC korábbi játékosának fiával – aki a Szpartak Moszkvánál dolgozott –, sem korábbi oroszországi csapattársaival nem beszélt az összecsapásról.

Oroszországból „súgtak” a Fradinak a csütörtöki EL-meccs előtt
A korábbi Fradi-játékos ifjabb Szergej Kuznyecov közelről ismeri a CSZKA Moszkvát.

Az ellenfélről szólva a tréner azt mondta, hogy a CSZKA Moszkvát Oroszországban és nemzetközi szinten sem kell igazán senkinek bemutatni, egy rendkívül intenzív futballt játszó együttesről van szó, amely gyors labdaszerzésekre alapoz, a szélső védők pedig nagy sebességgel kapcsolódnak be az ilyen ellentámadásokba.

A moszkvaiak eddigi EL-szereplésével kapcsolatban kijelentette, sem a Ludogorectől elszenvedett 5-1-es, sem az Espanyollal szembeni 2-0-s vereség nem ad reális képet a riválisról, utóbbi találkozón például a spanyolok szinte alig támadtak. Hozzátette, ilyen a modern futball, a nemzetközi porondon már minden egyes apró hibát gólokkal büntetnek az ellenfelek.

A keretről a Nemzeti Sport közölt friss információt: a lap szerint sérülés miatt nem tartott az együttessel Oroszországba Marcel Heister és Mikalaj Szihnyevics.

A sajtótájékoztatón a Ferencváros-játékosok közül Ihor Haratyin vett részt, a védekező középpályás azon zöld-fehér futballisták egyike, akinek már volt korábban nemzetközi kupában mérkőzése. A futballista megjegyezte, minél több ilyen találkozóra van szükség ahhoz, hogy egy játékos folyamatosan fejlődjön, ugyanakkor minden helyzetben a maximumot kell nyújtani.

Továbbjutás szempontjából nagy a tét a Fradi számára az EL-ben
A CSZKA Moszkva vendége lesz csütörtökön a Ferencváros.

A riválisról Haratyin azt mondta, nagyon erős ellenfélről van szó, amely a támadófutballt részesíti előnyben, és már a támadó harmadban megpróbál nyomást gyakorolni. Sok erős játékosa van, ugyanakkor a csapategység az elsőszámú fegyvere.

Kérdésre válaszolva az ukrán játékos diplomatikusan azt válaszolta, nem jelent számára különlegességet, hogy orosz csapat ellen kell futballoznia, profi labdarúgónak tartja magát, aki mindig a következő feladatra koncentrál. Haratyin arra a kérdésre, hogy elégedett lenne-e a döntetlennel, azt felelte, hogy minden futballista célja a győzelem egy mérkőzésen.

A pont nélkül sereghajtó CSZKA Moszkva csütörtökön 18.55-től fogadja az egypontos Ferencvárost az EL harmadik fordulójában.

Kiemelt kép: fradi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!