Magyar foci

Továbbjutás szempontjából nagy a tét a Fradi számára az EL-ben

A CSZKA Moszkva vendége lesz csütörtökön a Ferencváros.

A magyar bajnok Ferencváros csütörtökön a CSZKA Moszkva otthonában lép pályára a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában. Két mérkőzés után mindkét csapat nyeretlen, így a találkozó vesztese rendkívül nehéz helyzetbe kerül a továbbjutás szempontjából.

A Ferencváros az Espanyol otthonában elért döntetlennel (1-1) rajtolt a második számú európai kupasorozatban, ezt azonban a Bajnokok Ligája-selejtezőjében a bolgár Ludogorec elleni sima hazai vereség (0-3) követte.

Hazard a szezon helyzetét hagyta ki
Üres kapura a felső lécet találta el.

Szerhij Rebrov együttese felemás érzésekkel készülhet a moszkvai találkozóra, ugyanis szombaton 1-0-ra legyőzte az ősi rivális Újpestet – 41 mérkőzésesre növelve ezzel hazai bajnoki veretlenségét, amely klubrekord -, ugyanakkor a szurkolók többször is kifütyülték gyenge támadójátéka miatt.

A Ferencváros vélhetően az orosz fővárosban is kontrákra épít majd, miután a sorsolás előtt “első kalaposként” a moszkvaiak számítottak a csoport favoritjának. A CSZKA ezek után azonban előbb 5-1-re kikapott a Ludogorec vendégeként, majd otthon 2-0-s vereséget szenvedett az Espanyoltól. Érdekesség, hogy ezzel a moszkvaiaknak az ugyancsak orosz Krasznodarral együtt holtversenyben a legrosszabb a gólkülönbségük az egész Európa-liga-mezőnyt figyelembe véve – írja az MTI.

A magyar és az orosz klubnak közös múltja is van: a Kupagyőztesek Európa Kupájának 1994-95-ös idényében a második fordulóban találkoztak, mindkét találkozó 2-1-es hazai sikerrel végződött, az Üllői úti visszavágón a Ferencváros büntetőkkel jutott tovább. A magyar idő szerint 18.55 órakor kezdődő csütörtöki összecsapást a cseh Pavel Orel vezeti.

A H csoport állása:
1. Ludogorec 2 2 – – 8-1 6 pont
2. Espanyol 2 1 1 – 3-1 4
3. Ferencváros 2 – 1 1 1-4 1
4. CSZKA Moszkva 2 – – 2 1-7 0

Olvasói sztorik