Nemzetközi foci

Oroszországból „súgtak” a Fradinak a csütörtöki EL-meccs előtt

A korábbi Fradi-játékos ifjabb Szergej Kuznyecov közelről ismeri a CSZKA Moszkvát.

Kevés fradista ismerheti jobban a csapat leendő Európa Liga-csoportkörös ellenfelét, a CSZKA Moszkvát ifjabb Szergej Kuznyecovnál. Az FTC korábbi labdarúgója ugyanis másodedzőként az előző és a mostani szezont is az orosz élvonalban töltötte, a jelenlegi idényt ráadásul a CSZKA moszkvai riválisánál, a rekordbajnok Szpartaknál, amely a moszkvai derbin le is győzte a nagy ellenfelet.

A Fradi Média Kuznyecovval készített interjút, hogy a magyar szakember személyes tapasztalataival, meglátásaival segítsen megmutatni, milyen párharcra készülhet a magyar együttes csütörtökön a CSZKA ellen, mik az oroszok erősségei, és hol lehet őket megfogni.

Elsőként annak örültem nagyon, hogy a csapat bekerült a csoportkörbe. Gratuláltam is a klubnak, hiszen sokan vártak erre a pillanatra. Amikor kiderült, hogy a CSZKA-t kapták, örültem, igaz, volt bennem egy kis szomorúság is. Ugyanis könnyen lehetett volna, hogy a Szpartak legyen a CSZKA helyében, és ő jusson a csoportkörbe. A tavalyi bajnokság utolsó fordulójában mi kikaptunk, a CSZKA pedig nyert, utóbbi ezzel negyedik és EL-csoportkörös lett.  Négyéves koromtól kezdve a Fradiban futballoztam, ez az anyaklubom, végigjártam a ranglétrát, az összes korosztályos csapatot, amíg eljutottam a felnőttekig. Izgalmas lett volna, ha éppen egy Fradi elleni meccsre készülhettünk volna.

„Biztos vagyok benne, hogy a Fradi stábjának szakemberei jól kielemzik majd a CSZKA-t. De természetesen én is sokat elemeztem az együttest, amikor találkoztunk velük. Több játékosukkal is nagyon vigyázni kell, mert tényleg kiváló képességű labdarúgók. Ott van például a tavalyi orosz bajnokság gólkirálya, Fedor Chalov, aki remekül érzi, hogy mikor kell a kapu elé kerülnie, vagy a horvát válogatott fiatalja, Nikola Vlasic, aki szintén rendkívül tehetséges. Nem beszélve a brazil-orosz Mário Fernandesről, akire mindig keresztlabdákkal játsszák át a játékot, és jobb oldalról rengeteg helyzetet tud kialakítani. Általában öt védővel kezdenek, de a támadások építkezésekor a felállásuk átalakul 3-4-3-ra. Amiben még kiemelkedőek, ahogy meg tudják tartani a labdákat.”

Rebrov megnevezte a játékost, akit legszívesebben a Fradiba vinne
A Ferencváros ukrán vezetőedzője Nagy Ádámot el tudná képzelni csapatában.

És hogy hol lehet megfogni őket?

Sokat változott mostanában a CSZKA, nyáron is sok labdarúgó távozott. Nagyon fiatal a csapatuk, és a védelmük nem annyira stabil, ott lehetnek hibák. A Fradinak aktívan kell játszania, és a lényeg, hogy ne féljen az ellenféltől. Agresszívnek kell lenni, ott kell lenni mellettük folyamatosan, és biztos vagyok benne, hogy lesz lehetőség a gólszerzésre. A Fradi jól ki tudja használni a szögleteket, szabadrúgásokat, sok magas játékosa van, ebből hasznot lehet húzni. A mi meccsünkön is az egyik találatunk egy szöglet után, a másik pedig egy gyors támadás végén, beadást követően született. Nem lesz könnyű meccs, az biztos, de ha bátran játszik a csapat, jó lehetőségei lesznek. A CSZKA-nak még nincs pontja a csoportban, ezért nagyon veszélyes lesz, hiszen mindenképpen nyernie kell.

Kuznyecov mögött nehéz napok vannak, hiszen az elmúlt héten vált biztossá, hogy el kell hagynia a Szpartak Moszkvát.

„Teljesen megszoktam már a csapatot, és a játékosok is engem. Nagyon sokáig volt kérdéses, hogy maradok-e vagy nem. Az utolsó napokban vált biztossá a helyzetem. Mivel együtt érkeztem a vezetőedzővel, ezért úgy a kerek, ha mindenki, aki vele együtt jött a klubhoz, vele együtt is távozik. Ezt be is teljesítettem, de azért fájdalmas volt. Most kezdődik valami új, be kell csomagolnunk a családommal, még megvárjuk Moszkvában a Fradi-meccset, aztán megyünk Budapestre.”

Kiemelt kép: spartak.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik