Nemzetközi foci

Bizonyítékokat nyújt be a Barcelona Dembélé eltiltása ellen

Szerdán ül össze a LaLiga fegyelmi bizottsága.

A Sevilla elleni 4-0-s bajnoki győzelem alkalmával kapott piros lapot Ousmane Dembélé, az FC Barcelona sztárja. A játékos reklamálásért jutott a kiállítás sorsára, azt követően, hogy csapattársát, Ronald Araújót szintén kiállította a játékvezető.

A jegyzőkönyv szerint a csatár szimplán rossz bírónak nevezte Mateu Lahoz játékvezetőt, a Marca azonban emlékeztet: az ilyen kijelentésért is legalább kétmeccses eltiltást szokott adni a spanyol szövetség. Ez azonban nagyon nem jönne jól a klubnak: az Eibar elleni következő bajnokit a szezon első El Clásicója, a Real Madrid elleni hazai találkozó követi a bajnokságban, így ha Dembélét legalább két meccsre tiltják el, akkor lemarad a derbiről.

A Barcelona vezetői ezért lépnek is: bizonyítékokat visznek a fegyelmi bizottság elé, mellyel azt szeretnék elérni, hogy a francia játékos ott lehessen az október 26-i Clásicón. A Marca azt írja, a katalánok Araújo eltiltását is megvétózzák. A grémium szerdán ül össze, aznap eldőlhet, hány meccset kapnak a kiállított Barca-játékosok.

Kiemelt kép: Josep Lago/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik