Nemzetközi foci

Az El Clásicóba is kerülhet Dembélé fegyelmezetlensége

Nem biztos, hogy megússza egymeccses eltiltással a dolgot.

Az FC Barcelona vasárnap este 4-0-ra nyert a Sevilla ellen a spanyol LaLiga nyolcadik fordulójában, így 16 pontjával fellépett a második helyre a tabellán – a Real Madrid 18 ponttal vezeti a bajnokságot. A négy gól mellett azonban két piros lap is előkerült: Ousmane Dembélé reklamálás miatt mehetett azonnal zuhanyozni, amit azután szedett össze, hogy Ronald Araújót kiállította a játékvezető.

A Marca azt írja, a játékvezetői jegyzőkönyv szó szerint idézi Dembélét: „Nagyon rossz, nagyon rossz vagy” – hangzott el a reklamálás során, ami egyáltalán nem tűnik durva megnyilvánulásnak, azonban a spori azt is feljegyezte, hogy közben a játékos a kezével mutogatott. A lap szerint már ennyi is elég lehet ahhoz, hogy Dembélé ne csak az automatikus egymeccses eltiltást kapja meg: az előző idényben a másodosztályban egy hasonló szöveggel rögzített esetért Michael Krohn-Dehli (Deportivo) kétmeccses eltiltást kapott a szövetségtől.

Utóbbi már nagy veszteség lenne a Barcelonának, amely a válogatott szünet után az Eibar vendége lesz a bajnokság következő fordulójában, majd a Bajnokok Ligájában a Slavia Praha otthonába látogat, azt követően pedig a Real Madridot fogadja a szezon első El Clásicóján – ha Dembélét egynél több meccsre meszelik el, akkor nem lesz ott a Real ellen.

Gerard Piquére viszont egész biztosan számíthat a katalán együttes a Real ellen: a vasárnapi bajnoki hajrájában teljesen feleslegesen elrúgta a labdát egy bedobásnál, amiért sárga lapot kapott. Ez volt a szezonbeli ötödik ilyen figyelmeztetése, így az Eibar ellen automatikus eltiltását tölti. Ernesto Valverde vezetőedző azonban nem lélegezhet fel: Samuel Umtiti és Jean-Clair Todibo sérült, Araújo pedig Piquéhez hasonlóan eltiltott lesz, így a védelem igencsak foghíjas az Eibar-meccs előtt.

Kiemelt kép: Josep Lago/AFP

Olvasói sztorik