Magyar foci

Dzsudzsák: Egy csapatom van, az a válogatott

A nemzeti együttes csapatkapitánya külföldi klubjában bemelegít, hogy itthon tökéletes állapotban legyen.

Dzsudzsák Balázs klubcsapatát, az egyesült arab emírségekbeli al-Ittihad Kalbát is alárendeli a magyar válogatottnak – írja összefoglalójában az M4 Sport. A nemzeti csapat kapitánya a válogatott legutóbbi összetartásán adott interjút Hajdú B. Istvánnak, amelyben elmondta, számára a magyar válogatott a legfontosabb.

Ki merem jelenteni, hogy nekem egy csapatom van, az pedig a válogatott. Az motivál és libabőrös leszek, ha bekerülök a keretbe. A kinti a bemelegítő csapatom, hogy itt tökéletes állapotban lehessek. Számomra a válogatott fejben és szívben dől el, az pedig nálam mindig a helyén van

– mondta Dzsudzsák Balázs.

A 32 éves Dzsudzsák elárulta, nem szokta elemezni a saját játékát, egyedül a szabadrúgásait vizsgálja rendszeresen. Úgy véli, a gyorsasága sem kopott a korábbiakhoz képest, és erőnlétben is felkészültnek érzi magát. „Az önbizalmam a helyén van, még mindig odatenném magam bárki mellé. Nem éreztem soha azt, hogy úgy mennének el mellettem, hogy közöm nincs hozzá vagy lihegek és nem bírom a 90 percet. A mai napig nem görcsöltem be még egyszer se, nyilván még jobban odafigyelek arra, hogy jobb erőben legyek.”

Az interjúban szóba kerültek a játékos klubváltásait ért kritikák is, amikkel továbbra sem ért egyet.

Mindig is megdolgoztam mindenért, nagyon kevés ember mondhatja el, hogy Nyírlugosról a száznegyedik válogatottságát éri el. Én a mai napig büszkén viselem minden egyes klubcsapatomat, kívánom mindenkinek, hogy legyenek ilyen ajánlatai. Azt az embert is nagyon várom, aki azt mondja, hogy neki is megvoltak azok az ajánlatai, amiket én elfogadtam, és nemet mondott rájuk. Akkor azt fogom mondani, hogy talán egyetértek azokkal a kritikus szavakkal. De tudom kezelni ezeket, próbálok arra fókuszálni, hogy az olyan mérkőzésekkel, mint például a horvát vagy a walesi, mindenkit megnyugtassak, hogy még mindig az a Dzsudzsák Balázs vagyok, aki él-hal a válogatottért és segíteni tud neki.

A magyar válogatott csütörtökön Horvátországban lép pályára, vasárnap pedig Azerbajdzsánt fogadja Európa-bajnoki selejtezőn, az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét meccset élőben közvetíti.

Kiemelt kép: Kisbenedek Attila/AFP

Olvasói sztorik