Nemzetközi foci

Barcelona lélegzetvisszafojtva várja, mennyire súlyos Messi sérülése

Győzelmet ért a jó kezdés a Barcelonának a spanyol bajnokság 6. fordulójában: a címvédő az első negyedórában két gólt berámolva verte 2-1-re a Villarrealt. Az öröm ugyanakkor nem felhőtlen, mert bár Lionel Messi először a szezonban kezdő volt, a félidőben le kellett cserélni – Ousmane Dembélé váltotta.

Szűkös győzelemmel javított a Messit megint elveszítő Barcelona
Messivel a soraiban kettőt lőtt a Villarrealnak a spanyol címvédő, de megint nem úszta meg kapott gól nélkül.

A pontos diagnózis majd csak a szerdai, tüzetesebb vizsgálatok után derül ki, a Barca vezetőedzője, Ernesto Valverde mindenesetre beszélt egy kicsit játékosa sérüléséről a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Volt egy kellemetlen érzése a bal combja közelítő izmánál, elővigyázatosságból hoztuk le a pályáról

mondta a tréner.

A FIFA-nál az Év játékosának választott Messi számára döcögősen indul a szezon, rögtön, miután visszatért a nyaralásáról megsérült a Barcelona egyik edzésén, így eddig mindössze három meccse volt a szezonban, ezeken összesen töltött 120 percet a pályán. Egy gólpassza így is van, a Villarreal elleni bajnokin ő adta be a szögletet, amiből Antoine Griezmann megszerezte a vezetést.

A mérkőzés összefoglalója:

A Barca legközelebb szombaton lép pályára a Getafe ellen, Messi játéka egyelőre kérdéses azon a mérkőzésen. Idegenben szenved a csapat egyelőre, így elég nagy szükség lenne az argentinra.

Kiemelt kép: Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik