Nemzetközi foci

Szűkös győzelemmel javított a Messit megint elveszítő Barcelona

Messivel a soraiban kettőt lőtt a Villarrealnak a spanyol címvédő, de megint nem úszta meg kapott gól nélkül.

Az FC Barcelonában ezúttal már kezdőként kapott lehetőséget Lionel Messi az együttes kedd esti, Villarreal elleni bajnokiján.

Az argentin játékos – akit egy nappal korábban az év játékosának választott a FIFA – már a hatodik percben villant: a rövid sarok felé tekert pontos szögletét Antoine Griezmann bólintotta a felső léc segítségével a hálóba. Tíz perccel később Arthur bombázott húsz méterről a vendégek kapujába (2-0). Nem sokkal az első játékrész vége előtt azonban szépített a Villarreal: Santi Cazorla is gondolt egyet, és szintén szemben a kapuval állva lőtt nagy gólt.

Messit a szünetben – a hírek szerint ismét sérülés miatt – lecserélte Ernesto Valverde, a több mint egy hónap kihagyás után visszatérő Ousmane Dembélé váltotta, majd egy óra elteltével Frenkie de Jong is megkapta a lehetőséget. A hajrában Ansu Fati is beszállt, de a különbség – gólokban legalábbis – nem változott a felek között: a Barca 2-1-es sikerrel tartotta otthon a három bajnoki pontot.

Sikerével a Barcelona fellépett a negyedik helyre a tabellán 10 pontjával; az élre ugró Granada, az Athletic Bilbao és a Real Madrid előzi meg 11-11 ponttal – a Bilbao és a Real szerdán lép pályára.

LaLiga, 6. forduló, keddi mérkőzések

FC Barcelona–Villarreal 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Griezmann (6.), Arthur (16.), Cazorla (44.)

További mérkőzések:
Valladolid–Granada 1-1 (1-1)
Real Betis–Levante 3-1 (1-1)

Kiemelt kép: Lluis Gene/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik