Nemzetközi foci bajnokok ligája

Megvan a 2021-es, a 2022-es és a 2023-as BL-döntő helyszíne

Szentpétervár, München, London.

Az európai szövetség (UEFA) hivatalos csatornáin közölte: 2021 és 2023 között Szentpétervár, München és London rendezheti az említett időszakra eső három Bajnokok Ligája-döntőt.

A 2021-es fináléra az oroszországi Szentpéterváron kerül sor a helyi városi stadionban. 2022-ben visszatér a döntő a tíz évvel korábbi helyszínére, a müncheni Allianz Arénába, míg a 2023-as eseménynek az a Wembley ad otthont, ahol 2011-ben – Kassai Viktor játékvezetésével – és 2013-ban rendeztek már finálét.

Szintén megvan az Európa Liga 2021-es helyszíne: a sevillai Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban döntőznek a csapatok, míg a Szuperkupa-meccsre a belfasti Windsor Parkban kerül sor.

További döntésekről is adott ki rövid közleményt a grémium: a VAR immár az EL-ben is segítségére lesz a játékvezetőknek a kieséses szakasztól kezdve. 2021-től indul az UEFA Konferencia Liga, melynek célja, hogy még több nemzet klubjai kapcsolódhassanak be a nemzetközi körforgásba – várhatóan ez lesz a harmadik számú európai klubsorozat.

Ajánlással is előrukkolt az UEFA: mind az 55 tagországának jelezte, lehetőleg ne lépjenek pályára olyan országokban, ahol nem engedik be a stadionokba a nőket.

Kiemelt kép: Matthias Balk/dpa/AFP

Olvasói sztorik