Nemzetközi foci

Az Arsenal is versenybe szállhat Szoboszlaiért

Sajtóértesülések szerint a Juventus és az Inter mellett az angol topklub sem tett le a magyar játékosról.

Szoboszlai Dominik első Bajnokok Ligája-csoportmeccsén góllal vette ki a részét a Red Bull Salzburg 6-2-es sikeréből – csapattársa, a hihetetlen szezonrajtot produkáló Erling Braut Håland pedig egy triplával repítette az osztrák bajnokot. A magyar játékos kapcsán rögtön felerősödtek a korábban már emlegetett Juventus- és Internazionale-pletykák, a Football.London jóvoltából pedig az Arsenal érdeklődéséről is újra hallani.

A portál megemlíti, Szoboszlaiért nyáron jelentkezett be az angol klub, amely az elmúlt hónapokban már mozgósította megfigyelőit az osztrák Bundesliga felé. Azonban a Premier League-ben és az Európa Ligában is érdekelt klub nem akar kapkodni: a vezetők megvárnák a szezon végét, és csak azt követően „repülnének rá” Szoboszlai játékjogára.

Hozzáteszik: a londoniaknak azért sem égetően sürgős a transzfer, mert először azt szeretnék felmérni, a saját utánpótlásukból kikre számíthatnak, illetve a Real Madridból kölcsönvett Dani Ceballos jövőjének is el kell dőlnie, mielőtt döntést hoznának más igazolások ügyében.

A Football.London megjegyzi azt is, a salzburgi műhely már évek óta kiváló munkát végez: a többi között itt lett ismert a PL-második, Bajnokok Ligája-győztes Liverpool két kiemelkedő játékosa, Naby Keita és Sadio Mané is.

Kiemelt kép: Joe Klamar/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik