Magyar foci bajnokok ligája

Szoboszlai első BL-meccsén két rekordot is megdöntött

A Szlovákia ellen első válogatottbeli gólját szerző Szoboszlai Dominik első Bajnokok Ligája-mérkőzését játszotta a Salzburg színeiben, és egyből két rekordot is megdöntött. Az M4 Sport kutatta ki, hogy 18 évesen és 327 naposan a Salzburg középpályása lett a legfiatalabb magyar játékos, aki a BL-főtáblán szerepelt, az eddigi rekordot Lisztes Krisztián tartotta, aki 19 évesen és 71 naposan lépett pályára 1995 őszén a Ferencvárosban.

Szoboszlai igazán emlékezetessé tette az első BL-meccsét, hiszen a sziporkázó osztrákok ötödik gólját ő maga szerezte a Genk ellen, egy kontrát fejezett be góllal a hosszú oldalon érkezve, így a legfiatalabb gólszerzőnk is ő lett.

Szoboszlai a tizedik magyar játékos lett, aki gólt jegyzett a BL-ben, a mostanit megelőzően Nikolics Nemanja talált be, aki 2016-ban a lengyel Legia színeiben volt eredményes a Dortmund elleni, 8-4-es eredményt hozó meccsen.

A magyar ranglista élén Lisztes, Vincze Ottó, Nyilas Elek, Szabics Imre, ifjabb Albert Flórián és Rudolf Gergely áll 2-2 góllal, úgyhogy ha még kétszer betalál, ebben a mutatóban is rekorder lehet Szoboszlai.

Kiemelt kép: KRUGFOTO / APA / AFP

Olvasói sztorik