Nemzetközi foci bajnokok ligája

Valverde is egyetértett: Messi beállása után a Dortmund pörgött fel

Egy-egy ponttal lett gazdagabb a Barcelona és a Dortmund a Bajnokok Ligája halálcsoportjában. Az edzők elemezték a látottakat.

Az FC Barcelona 0-0-s döntetlennel nyitotta a Bajnokok Ligája F-csoportját a Borussia Dortmund vendégeként – a kvartett másik mérkőzésén az Inter odahaza nem bírt a Slavia Prahával, így mind a négy együttes egy-egy ponttal rajtolt.

A Barcában csereként az 59. perctől jutott szóhoz a sérülése után visszatérő Lionel Messi, de a két szakvezető, Lucien Favre és Ernesto Valverde nyilatkozatából is kiderül: az argentin most nem pörgette fel csapatát, sőt a meccs utolsó harmadában már egyértelműen a Dortmund dominált, amely még egy tizenegyest is kihagyott a második félidőben.

Nagyon jó második félidőt játszottunk, sokkal több labdabirtoklással és türelemmel, valamint elég sok helyzettel. Jobb volt a letámadásunk is. Sokat meríthetünk ebből a második félidőből, míg az első játékrészben tíz-tizenöt jó percünk volt csak, aztán a Barcelona dominált

– értékelt Lucien Favre, a Dortmund szakvezetője.

Nehéz meccs volt, kiváló légkörben. Sokat szenvedtünk, főleg a szünet után, amikor elveszítettük az irányítást és nagyon veszélyes lett az ellenfelünk. Az első félidőben még kissé domináltunk, de a meccs utolsó harmadára kiengedtünk. Hálásnak kell lennünk Ter Stegennek a kiemelkedő védéseiért. Tudtuk, hogy fel kell javulnunk az idegenbeli meccsre. Messinek is próbáltunk adni pár percet, Suárez pedig a kezdéstől a pályán volt. Irányítottuk a meccset, de aztán volt három-négy olyan eladott labdánk, amiből a Dortmund a szokásos gyorsaságával lekontrázott minket – ebben nagyon jó az ellenfelünk. Be kell valljam, szenvedtünk, de tudtuk, hogy szenvedni fogunk

– mondta Ernesto Valverde, a Barcelona vezetőedzője.

BL-csoportkör, 1. forduló

E-csoport

Napoli–Liverpool FC 2–0 (0–0)

Gólszerző: Mertens (81. – 11-esből), Llorente (90+2.)

Salzburg–Genk 6–2 (5–1)

Gólszerző: Haland (2., 34., 45.), Hvang Hi Csan (36.), Szoboszlai (45+2.), Ulmer (66.), ill. Lucumi (40.), Samata (52.)

 

F-csoport

Inter–Slavia Praha 1–1 (0–0)

Gólszerző: Barella (90+2.), ill. Olayinka (63.)

Borussia Dortmund–FC Barcelona 0–0

 

G-csoport

Lyon–Zenit 1–1 (0–1)

Gólszerző: Depay (50. – 11-esből), ill. Azmoun (41.)

Benfica–RB Leipzig 1–2 (0–0)

Gólszerző: Seferoviv (84.), ill. Werner (69., 79.)

 

H-csoport

Chelsea–Valencia 0–1 (0–0)

Gólszerző: Rodrigo (75.)

Ajax–Lille 3–0 (1–0)

Gólszerző: Promes (18.), Álvarez (50.), Tagliafico (62.)

Kiemelt kép: Marius Becker/dpa/AFP

Olvasói sztorik