Nemzetközi foci bajnokok ligája

Az Inter a hajrában úszta meg a világi égést a BL-ben

A Slavia Praha a 92. percig vezetett Milánóban, ám végül 1-1-es döntetlent játszott az Internazionaléval a Bajnokok Ligájában. Az Olympique Lyon és a Zenit Szentpétervár is ikszelt.

Talán mindenki emlékszik arra a jelenetre, amikor a Slavia Prahát összesorsolták a Barcelona, Borussia Dortmund, Internazionale hármassal a Bajnokok Ligájában, és a cseh csapat vezetői kínjukban csak nevetni tudtak.

A kilenc cseh játékossal a kezdőben felálló prágaiak Milánóban vágtak neki a sorozatnak, és egyáltalán nem tűntek megilletődöttnek, már az első félidőben is volt több lehetőségük a gólszerzésre. Az Inter a fordulás után majdnem emberhátrányba került, Asamoah becsúszását videón is visszanézték, de megúszta sárga lappal. A 64. percben mégis jött a pofon a hazaiak számára, Handanovic ugyan védett egy nagyot, de a kipattanónál már tehetetlen volt, Olayinak szerezte meg a cseheknek a vezetést.

A Slavia Praha gólja:

És a Slavia a folytatásban sem állt vissza az eredményt őrizni, az Internek pedig nem nagyon ízlett a rivális játéka. Antonio Conte csapata ugyan próbálta megnyomni a meccs végét, igazi veszélyt azonban sokáig nem jelentettek a hazaiak. A 92. percben aztán megtört a jég: Sensi még a lécre lőtte a szabadrúgást, a kipattanó után azonban Barella pattogós lövése a hálóban kötött ki, így egy pontot meg tudott menteni az Inter.

Az eredmény mindenesetre így is meglepetés, és a meccs képe alapján egyáltalán nem lett volna érdemtelen a prágaiak győzelme.

Ezzel a góllal mentett pontot az Inter:

Eközben az egyik legérdekesebb csoportban, a G-ben a Lyon fogadta a Zenitet. A szentpéterváriak a BL-szezon első gólját szállították le a 41. percben, egy szép összjáték végén Azmoun lőtt a hazai kapuba. A második félidő elején a franciák topjátékosa, Depay harcolt ki és értékesített egy tizenegyest. A Zenit a végére teljesen visszaállt, a Lyon viszont nem tudta feltörni ezt a betonvédelmet, így ez a mérkőzés is döntetlennel végződött.

A BL-szezon első gólja:

A Lyon egyenlítése:

Bajnokok Ligája, 1. forduló

F csoport:

Internazionale (olasz) – Slavia Praha (cseh) 1-1 (0-0)

Gólszerző: Barella (90+2.) illetve Olayinka (64.)

 

G csoport:

Lyon (francia) – Zenit Szentpétervár (orosz) 1-1 (0-1)

Gólszerzők: Depay (50. – 11-esből) illetve Azmoun (41.)

Nyitókép: Emilio Andreoli/Getty Images

Olvasói sztorik