Nemzetközi foci

Ronaldo: Megérdemlem a hatodik, hetedik Aranylabdát is

Cristiano Ronaldo, a Juventus támadója azt mondta, pályafutásuk végén ő több aranylabdát érdemel majd, mint nagy riválisa, az FC Barcelonát erősítő Lionel Messi, és reméli, hogy úgy vonul majd be a futballtörténelembe, mint minden idők legjobbja.

A 34 éves portugál labdarúgó – aki eddig ugyanúgy ötször nyerte meg a France Football díját, mint Messi – elárulta: karrierje alkonyán szeretne még többet begyűjteni a sportág egyik legjelentősebb egyéni elismeréséből.

Messi ott van a labdarúgás történelmében. De szerintem nekem jár még a hatodik, hetedik vagy nyolcadik aranylabda is, hogy fölötte legyek. Nagyon szeretném és úgy érzem, megérdemlem

– fogalmazott a brit ITV-n, Piers Morgannak nyilatkozva Ronaldo.

Az Európa-bajnok portugál válogatott ötszörös Bajnokok Ligája-győztes csapatkapitánya azt mondta, nem barátok Messivel, de hálás neki azért, hogy a szereplésével őt is jobb teljesítményre sarkallta.

Nem követem a rekordokat, azok követnek engem. Az én függőségem a siker, de nem gondolom, hogy ez rossz dolog lenne, inkább jó. Motivál. Ha nem vagy motivált, jobb, ha abbahagyod

– osztotta meg hitvallását Cristiano Ronaldo.

Kiemelt kép: Matteo Ciambelli / NurPhoto

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik