Nemzetközi foci

Ronaldo addig nem állt le, amíg ő nem lett a rekorder

Immár Cristiano Ronaldo az Európa-bajnoki selejtezők történetének legeredményesebb gólszerzője, a litvánok ellen szerzett négy góljával ugyanis lehagyta az eddigi csúcstartó ír Robbie Keane-t, aki 23-szor volt eredményes.

Az Eb- és Nemzetek Ligája-címvédő portugál válogatott 5-1-re nyert Vilniusban, a litvánok vendégeként, a Juventust erősítő Ronaldo pedig négyszer talált be a hazaiak kapujába – pályafutása során másodszor szerzett négy gólt egy mérkőzésen a válogatottban, és ezzel 25 gólnál jár az Eb-selejtezőkön.

Nem a személyes elismerések érdekelnek, még ha jól is esnek. A lényeg, hogy ezek mindig olyan dolgok eredményei, amelyeket közösen, csapatként érünk el

– idézte Ronaldo szavait az MTI.

A 34 éves játékos jelenleg 93 válogatottbeli találatnál jár, a világcsúcsot az irániak volt futballistája, Ali Daei tartja 109-cel.

„Nincs olyan stadion a világon, amelyben Ronaldót ne ünnepelnék. Ő a világ legjobbja. És ezt most ismét bizonyította” – mondta játékosa teljesítményéről Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya.

Ronaldo a 7. percben büntetőből volt eredményes, majd a második félidőben 14 percen belül (62., 65., 76.) három gólt is szerzett.

Olvasói sztorik