Nemzetközi foci

Csaknem egy hónapig Ansu Fati nélkül maradhat a Barca

Irány Brazília?

Noha Anssumane Fati még csak 16 esztendős, és mindössze 116 percet játszott a spanyol élvonalban, Barcelonában biztosra veszik, kincsre leltek. A villámkarriert – két találat és egy gólpassz – befutó tinizsenit az U17-es világbajnokságon bevetné a spanyol válogatott, noha a futballista az afrikai Bissau-Guineában született.

Amint arról már beszámoltunk, a spanyolok gőzerővel dolgoznak a Barca-csillag honosításán, és elég jók az esélyek, hiszen a játékos hatévesen került Spanyolországba, 2012 óta szerepel a Barcelona akadémiáján, a családja is az ibériai országban él.

A katalán Sport gyorsan hírül is adta, az FCB mennyi ideig maradhat a támadó nélkül. A brazíliai tornát október 26. és november 17. közt rendezik meg, így Ansu Fati már az október 19-i bajnoki meccsen (Eibar) sem szerepelhetne, majd további négy LaLiga-ütközetről hiányozna, kénytelen lenne kihagyni élete első El Clásicóját. A BL-ben két meccs vár a Barcelonára ebben az időszakban, ha megy a vb-re, a cseh Slavia Praha szurkolói nem láthatják az ifjú ászt.

Kiemelt kép: JOSEP LAGO / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik