Nemzetközi foci

Megérdemelt győzelemről beszél Montenegró a magyarok legyőzése után

Remekül indult, végül vereséggel záródott a magyar labdarúgó-válogatott podgoricai felkészülési mérkőzése, amelyen Marco Rossi több olyan játékost is meg tudott nézni, akik eddig nem, vagy csak keveset játszottak a nemzeti csapatban. Az olasz szakember csalódott volt, mert szerinte figyelmetlenségekből kaptuk a gólokat.

Ehhez hasonló hibákat nem fogadok el egyetlen mérkőzésen sem

– füstölgött Rossi.

Ezeket a hibákat nem akarja újra látni Marco Rossi
Montenegró előbb a teljes védelmet passzolta ki, majd egy tizenegyest is kiharcolt.

A túloldalon Faruk Hadzibegicnek ez volt az első mérkőzése a montenegrói kispadon, így érthetően boldog volt a győztes debütálás miatt.

Büszke vagyok, főleg amiatt, ahogyan a korán bekapott gólra reagáltunk. Teljesen megérdemelt a győzelem, még ha több is van a csapatunkban. Voltak problémák a ritmusunkban, egyes játékosok rendszeresen játszanak, mások pedig kevesebbet. Azt szeretnénk elérni, hogy Montenegró is olyan erős legyen, mint a többi jugoszláv utódállam válogatottja. A minőség megvan ehhez nálunk is, ilyen harcosnak kell lennünk a későbbiekben is, mint amilyenek most voltunk.

Montenegró nem áll túl jól az Eb-selejtezőcsoportjában, az eddigi négy meccséből egyet sem nyert meg, két döntetlen mellett kétszer is kikapott. Legközelebb ráadásul azzal a Csehországgal találkozik, amelytől idegenben elég sima vereséget szenvedett, de Hadzibegic nem is gondolkodik másban, mint győzelemben, azt mondta, őt csak a csoport első két helye érdekli, más nem.

A magyarokra is kemény, ráadásul fontos mérkőzés vár: hétfőn Szlovákiát fogadjuk a Groupama Arénában. A mieink pihentebbek lesznek, a szlovákok ugyanis pénteken játszanak majd, ráadásul a vb-ezüstérmes horvátokkal. Az E csoportot jelenleg Magyarország vezeti, de egy mérkőzéssel többet játszottunk a riválisoknál, a pénteki mérkőzések után kapunk majd reális képet arról, mi is a helyzet.

Felkészülési mérkőzés

Montenegró–Magyarország 2-1 (1-1)
Podgorica, Podgorica Városi Stadion
v.: Dimitar Mecskarovszki (észak-macedón)

 

Montenegró: Mijatovics (Petkovics 46.) – Marusics (Mugosa 55.), Simics (Lagator 66.), Tomasevics, Radunovics – N. Vukcsevics (Jankovics 77.) – Boljevics, Koszovics (Hocsko 59.), Szavicsevics, Haksabanovics (Jovovics 72.) – Becsiraj.
Szövetségi kapitány: Faruk Hadzibegic

 

Magyarország: Dibusz – Bese, Lang, Baráth (Orbán 46.), Korhut (Ferenczi 61.) – Gazdag (Kovács 46.), Holman – Németh K., Kleinheisler (Sigér 46.), Nagy D. (Dzsudzsák 70.) – Holender (Varga 64.).
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

 

Gólszerző: Koszovics (32.), Mugosa (75.) ill. Holender (2.)

Sárga lap: Holman (60.), Lang (74.)

Nyitókép: MTI/EPA/Boris Pejovic

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik