Magyar foci

Újoncot avat a magyar válogatottban Marco Rossi

20.45-től Montenegró ellen játszunk felkészülési meccset.

A magyar labdarúgó-válogatott nyeretlen maradt a montenegrói csapattal szemben eddigi két barátságos mérkőzésén. Montenegró nemzeti együttese éppen a magyarokkal játszotta története első válogatott találkozóját, bemutatkozása jól sikerült, mivel 2007 márciusában, egygólos hátrányból fordítva 2-1-re győzött Podgoricában. Egy évvel később, a budapesti „visszavágón” 3-3-as döntetlen született.

A két csapat ma 20.45-től Podgoricában csap össze egymással, Marco Rossi szövetségi kapitánynak ez lesz az első felkészülési mérkőzése a válogatott kispadján.

A szakember úgy döntött, hogy a középpályás Gazdag Dániel kezdőként mutatkozhat be a nemzeti csapatban. A Budapest Honvéd 23 éves játékosának debütálására előzetesen is jó esély volt, mivel posztján Nagy Ádám és Pátkai Máté is sérüléssel bajlódik. A kapuba a Fradival EL-csoportkörbe jutó Dibusz Dénes került, míg a csapatkapitány Németh Krisztián lett.

Tisztulhat a kép: rangadót rendeznek a magyarok Eb-selejtezős csoportjában
A szlovákok a horvátokat fogadják, míg Wales Azerbajdzsánt látja vendégül pénteken.

A magyarok hétfőn 20.45-től a szlovákokat fogadják a Groupama Arénában Eb-selejtezőn. A nemzeti együttes jelenleg vezeti csoportját három ponttal megelőzve Szlovákiát és a vb-ezüstérmes Horvátországot, de a két rivális eggyel kevesebb találkozót játszott.

A válogatott kezdőcsapata Montenegró ellen:

Dibusz – Bese, Lang, Baráth, Korhut – Gazdag, Holman – Németh K., Kleinheisler, Nagy D. – Holender.

Kiemelt kép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik