Nemzetközi foci sport

Tisztulhat a kép: rangadót rendeznek a magyarok Eb-selejtezős csoportjában

A szlovákok a horvátokat fogadják, míg Wales Azerbajdzsánt látja vendégül.

Az Eb-részvételt jelentő első két hely megszerzése szempontjából fontos mérkőzést rendeznek a magyar érdekeltségű Európa-bajnoki selejtezőcsoportban, ugyanis a világbajnoki ezüstérmes horvát válogatott Szlovákia vendége lesz.

A két csapat egyformán hat ponttal várja a pénteki rangadót, a győztes pedig utoléri a szabadnapos magyarokat a csoport élén.

Döntetlen esetén viszont Marco Rossi csapata mindenképpen éllovas marad, ráadásul riválisai lépéshátrányba kerülnek, mivel mérkőzésszámban utolérik a magyarokat, hátrányuk viszont egyformán két pont lesz.

A továbbjutásért versengő négy gárda között bár pontszámban vannak különbségek, még sincs egyik sem komoly lépéselőnyben ellenfeleivel szemben. Ennek oka, hogy az eddigi négy játéknapon a magyar, a szlovák, a horvát és a walesi válogatott is megnyerte hazai meccseit, míg a sereghajtó Azerbajdzsánt mindegyik legyőzte.

Ezt figyelembe véve a szlovákoknak van több veszíteni valójuk a trnavai összecsapáson, míg a horvátok már pontszerzéssel is lépéselőnybe kerülnének. A walesi gárda számára Cardiffban kötelező a pont nélküli azeriek legyőzése, ha versenyben akar maradni az első két helyért.

Eb-selejtező, E csoport, 5. játéknap

A program, péntek,
20.45: Wales–Azerbajdzsán
20.45: Szlovákia–Horvátország

A csoport állása:

1. Magyarország 4 3 0 1 6–4 9
2. Szlovákia 3 2 0 1 7–2 6
3. Horvátország 3 2 0 1 5–4 6
4. Wales 3 1 0 2 2–3 3
5. Azerbajdzsán 3 0 0 3 3–10 0

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol. 

Kiemelt kép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!