Nemzetközi foci

Tisztulhat a kép: rangadót rendeznek a magyarok Eb-selejtezős csoportjában

A szlovákok a horvátokat fogadják, míg Wales Azerbajdzsánt látja vendégül.

Az Eb-részvételt jelentő első két hely megszerzése szempontjából fontos mérkőzést rendeznek a magyar érdekeltségű Európa-bajnoki selejtezőcsoportban, ugyanis a világbajnoki ezüstérmes horvát válogatott Szlovákia vendége lesz.

A két csapat egyformán hat ponttal várja a pénteki rangadót, a győztes pedig utoléri a szabadnapos magyarokat a csoport élén.

Döntetlen esetén viszont Marco Rossi csapata mindenképpen éllovas marad, ráadásul riválisai lépéshátrányba kerülnek, mivel mérkőzésszámban utolérik a magyarokat, hátrányuk viszont egyformán két pont lesz.

A továbbjutásért versengő négy gárda között bár pontszámban vannak különbségek, még sincs egyik sem komoly lépéselőnyben ellenfeleivel szemben. Ennek oka, hogy az eddigi négy játéknapon a magyar, a szlovák, a horvát és a walesi válogatott is megnyerte hazai meccseit, míg a sereghajtó Azerbajdzsánt mindegyik legyőzte.

Ezt figyelembe véve a szlovákoknak van több veszíteni valójuk a trnavai összecsapáson, míg a horvátok már pontszerzéssel is lépéselőnybe kerülnének. A walesi gárda számára Cardiffban kötelező a pont nélküli azeriek legyőzése, ha versenyben akar maradni az első két helyért.

Eb-selejtező, E csoport, 5. játéknap

A program, péntek,
20.45: Wales–Azerbajdzsán
20.45: Szlovákia–Horvátország

A csoport állása:

1. Magyarország 4 3 0 1 6–4 9
2. Szlovákia 3 2 0 1 7–2 6
3. Horvátország 3 2 0 1 5–4 6
4. Wales 3 1 0 2 2–3 3
5. Azerbajdzsán 3 0 0 3 3–10 0

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol. 

Kiemelt kép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Olvasói sztorik