Nemzetközi foci

Az amputálást megúszta, a protézist nem az argentin legenda

Gabriel Omar Batistuta Lionel Messi feltűnéséig az argentin válogatott gólrekordere volt, 77 találkozón 54 alkalommal volt eredményes, és részese volt a csapat utolsó nemzetközi sikerének, az 1993-as Copa América-győzelemnek is.

Batistuta a Newell’s Old Boysból indult, majd megfordult mindkét Buenos Aires-i nagycsapatban, a Bocában és a Riverben is, hogy aztán Európa igazoljon. A Fiorentina-drukkerek a mai napig áhítattal ejtik ki a nevét, Rómában is szép emlékeket hagyott maga után, hiszen 2001-ben bajnoki címet nyert, utolsó európai csapata pedig az Inter volt, ahonnan Katarba ment levezetni.

Visszavonulása után azt nyilatkozta, a tropára ment bokája miatt pokoli fájdalmai voltak, amit olyan nehezen viselt, hogy egy ízben azt kérte az orvosától, hogy amputálja a lábát.

Amputáltatni akarta a lábát Batistuta
Az argentin támadó visszavonulása után megjárta a poklok poklát.

Úgy tűnik, a helyzet nem sokat javult, a Clarín nevű argentin lap ugyanis azt írja, protézist kap a bal bokájába a korábbi kiváló csatár, a műtétre Svájcban kerül majd sor.

Leginkább azt remélem a műtéttől, hogy legalább akkor nem fáj a lábam, ha ülök. Még két hetet kell kibírnom ezzel a bokával, aztán keresek neki egy helyet, ahova eltehetem

– nyilatkozta fanyar humorral Batistuta.

Aki azt mondta, mindig a maximumra törekedett a pályafutása során, a pályán mindent beleadott, mert különben nem tudott volna érvényesülni az ellenfelekkel szemben. Erre szokták mondani, hogy kevés egészségtelenebb dolog van a profi sportnál.

Kiemelt kép: Giuseppe Maffia / NurPhoto

Olvasói sztorik