Nemzetközi foci

Már az első fordulóban lejátszották az év meccsét a Serie A-ban?

A Juventus pármai győzelme után a címvédő legnagyobb kihívója, a Napoli is bemutatkozott a Serie A-ban.

Saját telhetetlensége nyírhatja csak ki a Serie A diktátorát
A Juve edzőváltása azt jelzi, már nem elég nyerni, szépen is kell játszani mellé. De mi van, ha Sarri rendszere mégsem működik? Odaérhet végre a Napoli vagy az Inter? Összekapja magát a Roma és a Milan? Rajtol a Serie A.

Egy vitatott büntetővel indult a meccs, a nápolyi Piotr Zielisnki kezére pattant a labda ártalmatlan helyzetben, mindenesetre Nagy Ádám korábbi csapattársát, Eric Pulgart nem érdekelte, mennyire volt jogos a tizenegyes, csak tette a dolgát.

A Napoli még a szünet előtt fordított, előbb a nagy gólok mestere, Dries Mertens csavart a bal felsőbe, majd ugyanő harcolt ki egy, a hazaiaknak megítélthez hasonlóan szintén nem túl tiszta büntetőt, amikor átesett egy földön lévő firenzei védőn. A vendégek tizenegyesét Lorenzo Insigne lőtte be.

Mind a hét gól egy videóban:

Az igazi őrület a második félidőben indult be, a Fiorentina Nikola Milenkovic fejesével egyenlített, de José Callejón remek lövésével ismét a Napoli állt jobban.

A nagy vándor, Kevin-Prince Boateng gólja után megint kinézett legalább egy pont a Fiorentinának, de Insigne Callejón beadása után befejelte a negyedik nápolyi gólt, és erre már nem volt válasza a hazaiaknak, pedig a hajrában még az új kedvenc, a Bayerntől érkezett Franck Ribéry is beszállt.

Insigne két góllal és két gólpasszal zárt, így először volt benne négy gólban is pályafutása során, míg a Fiorentinának folytatódott a borzalmas sorozata, immár 15 bajnoki óta nyeretlen.

Serie A, 2. forduló:

Fiorentina – Napoli 3-4 (1-2)
gól: Pulgar (9., 11-esből), Milenkovic (51.), K-P. Boateng (65.), illetve Mertens (38.), Insigne (42., 67., az elsőt 11-esből), Callejón (56).

 

A másik szombati meccsen:
Parma – Juventus 0-1 (0-1)
gól: Chiellini (21.)

 

vasárnap játsszák:
Udinese – AC Milan 18.00
AS Roma – Genoa 20.45
Cagliari – Brescia 20.45
Sampdoria – Lazio 20.45
SPAL – Atalanta 20.45
Torino – Sassuolo 20.45
Hellas Verona – Bologna 20.45

 

hétfőn játsszák:
Internazionale – Lecce 20.45

Kiemelt kép: FABIO SASSO / Controluce

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik