Nemzetközi foci

Váratlan hős mentette meg a Juventust

Edzője, Maurizio Sarri nélkül kezdte az új idényt a Serie A egyeduralkodója, a zsinórban nyolc bajnoki címet nyerő Juventus, mivel a láncdohányos mestert tüdőgyulladással kezelik.

Juventus: Sarri biztosan nem ülhet a kispadra az első két fordulóban
Tüdőgyulladás miatt a Napoli elleni rangadót is kihagyja.

Nagy kérdés volt a nyáron, hogy mi lesz Gonzalo Higuaín sorsa, nos, Sarri a kezdőbe nevezte az argentin csatárt, akivel korábban Nápolyban is együtt dolgozott, őt a két szélről Cristiano Ronaldo és Douglas Costa támogatta.

Saját telhetetlensége nyírhatja csak ki a Serie A diktátorát
A Juve edzőváltása azt jelzi, már nem elég nyerni, szépen is kell játszani mellé. De mi van, ha Sarri rendszere mégsem működik? Odaérhet végre a Napoli vagy az Inter? Összekapja magát a Roma és a Milan? Rajtol a Serie A.

Az első negyedórában a Juve egy Ronaldo-fejessel veszélyeztetett, míg a Parma Roberto Inglese lövésével riogatta Wojciech Szczesnyt, a hazaiak edzőjének, Roberto D’Aversának pedig át kellett öltöznie, mivel a bíró szerint zavaró volt, hogy az inge ugyanolya színű volt, mint a Parma meze.

A 21. percben egy szöglet után szerzett vezetést a Juve, a kapus által kiöklözött labdát Alex Sandro lőtte vissza, Giorgio Chiellini pedig az ötösnél gólt érően tette bele a lábát.

Még az első félidőben Ronaldo is meglőtte idénybeli első gólját, legalábbis úgy tűnt egy ideig, de aztán a VAR elvette tőle, mert egy fél centivel előrébb volt az indításnál.

A portugál a második félidőben is próbálkozott rendesen, Luigi Sepe két ízben is nagyot védett, majd a hosszabbításban a brazil Hernani hozta a frászt a juvésokra, mert szabadrúgása centikkel zúgott el a kapu mellett. A vége maradt 0-1, Sarrinak lesz még dolga a Juventusszal.

Serie A, 1. forduló:

Parma – Juventus 0-1 (0-1)
gól: Chiellini (21.)

Kiemelt kép: GIUSEPPE COTTINI / NurPhoto

Olvasói sztorik