Nemzetközi foci

Csúnyán elbaltázta első hazai meccsét a Real Madrid

Első hazai meccsét játszotta az új bajnokságban a Real Madrid, amely új igazolásai és az eltiltott Luka Modric nélkül állt fel a Valladolid ellen.

Bekerült a Real kezdőjébe a korábban egyaránt létszámfelettinek minősített Gareth Bale és James Rodríguez, a Twitteren a vicceskedvű madridisták fel is tették a kérdést, hogy mi lesz a következő lépése Zinédine Zidane-nak, meghívja vacsorázni Marco Materazzit, akit lefejelt a 2006-os vb-döntőben?

A meccs nagyjából végig hasonló forgatókönyv alapján zajlott, a Real támadott, a Valladolid a 16-osa előterét megszállva bekkelt, és ha tudott, akkor kontrázott. James akár két gólt is szerezhetett volna, ő volt az első félidőben a legveszélyesebb hazai játékos, de amúgy nem volt sok ötlet a madridiak támadásaiban.

A második félidőben Zidane harcba dobta Vinícius Júniort, majd a 60 millió euróért megvett Luka Jovicsot is, aki fejese után centikre volt első realos góljától, de a felső léc megmentette a Valladolidot.

Aztán Karim Benzema pazar villanása meghozta a Bernabéu népe által várva várt gólt, az átvétel után gyönyörűen fordult rá a lövésre, ami a bal alsóba vágódott.

A Valladolid azonban nem adta fel, és Óscar Plano nagy passza után Sergi Guardiola tuszkolta át a labdát Thibaut Courtois lábai között.

A későn bekapott gól után a Real már nem tudott újítani, így eldobott két pontot, fütyültek is rendesen a madridi nézők.

Primera División, 2. forduló:

Real Madrid – Valladolid 1-1 (0-0)
gól: Benzema (82.), illetve S. Guardiola (88.)

 

További eredmény:
Osasuna – Eibar 0-0

Celta Vigo–Valencia 1–0 (1-0)
gól: Fernández (15.)

 

Getafe–Athletic Bilbao 1–1 (1-1)
gól: Jaime Mata (12.), illetve R. García (6.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik